ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Πολεοδομία Αιγάλεω σε κώμα – Ελπίδα ανάνηψης

Η Πολεδομία Αιγάλεω δεν είναι σε θέση εδώ και μήνες να προχωρήσει στην έκδοση οικοδομικών αδειών, λόγω έλλειψης προσωπικού! Ενδεικτική του αδιεξόδου που έχει δημιουργηθεί είναι η επιστολή συμπολίτη μας στο “Χαϊδάρι Σήμερα”. Ωστόσο φαίνεται ότι, μετά από μακροχρόνια εκκρεμότητα, δρομολογείται κάποια λύση. 
Αναμφισβήτητα είναι οξύμωρο είναι το γεγονός ότι το κράτος δεν μεριμνά να εκδώσει, άρα και να εισπράξει, τις λιγοστές άδειες που φτάνουν στην Πολεοδομία, με αποτέλεσμα αφενός να ταλαιπωρούνται οι πολίτες που θέλουν να κάνουν οικοδομικές εργασίες, και αφετέρου να χάνει έσοδα το κρατικό ταμείο.

Η επιστολή του πολίτη

Θα ήθελα να σημειώσω την έλλειψη τοπογράφου στην Πολεοδομία Αιγάλεω, όπου ανήκει ο Δήμος μας. Αποτέλεσμα είναι να μην μπορεί να προχωρήσει τίποτα σε σχέση με καινούργιους επαγγελματικούς χώρους στην περιοχή μας και σε άλλους 8 Δήμους της Δυτικής Αττικής. Η Πολεοδομία έχει ζητήσει από τους Δήμους έναν τοπογράφο κάθε ημέρα από κάθε Δήμο, για να εξυπηρετούνται οι δημότες τους. Ο Δήμος Χαϊδαρίου, με τον οποίο επικοινώνησα, δεν έχει προς το παρόν τη διάθεση να στείλει τοπογράφο, επικαλούμενος διάφορα θέματα. Δεν ξέρω αν και τι ισχύει ή αν είναι απλά μια πολιτική αντιπαράθεση… Όταν όμως υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν άμεσα, όταν υπάρχει ded line για την ταχτοποίηση κάποιων θεμάτων, ο πολίτης τι κάνει; Όταν μάλιστα η εκκρεμότητα αυτή αν δεν λυθεί μπορεί να μεταφέρει το θέμα 18 μήνες μετά! 
Νίκος Παναγιωτάκης

Ο Δήμος στέλνει τοπογράφο στην Πολεοδομία Αιγάλεω

Η επιστολή του αναγνώστη μας συνέπεσε με την ανάληψη πρωτοβουλίας από τον Δήμο. Πράγματι, στη συνεδρίαση της 19ης Δεκεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο ασχολήθηκε με το θέμα. Συγκεκριμένα αποφάσισε την αποστολή τοπογράφου της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας στην Πολεοδομία Αιγάλεω για την εξυπηρέτηση του κοινού. Ήρθε με εισήγηση της δημοτικής αρχής σαν έκτακτο εκτός ημερησίας διάταξης θέμα: «Σύμβαση διαδημοτικής συνεργασίας του άρθρου 99 του νόμου 3855/2010».

Θυμίζουμε ότι πριν δύο μήνες ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος σε ανακοίνωσή του είχε καταγγείλει το πρόβλημα υποστελέχωσης της Πολεοδομίας Αιγάλεω, σημειώνοντας ότι ο Δήμος Χαϊδαρίου δεν έχει διαθέσιμο προσωπικό για να στείλει εκεί. (Αναλυτικά εδώ: Πολεοδομία Αιγάλεω: “Δεν μπορεί να εκδώσει ούτε άδεια οικοδομής!”)

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button