ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Πολεμικό υλικό εντοπίστηκε στην Αφαία

Συναγερμό σήμανε στην Ελληνική Αστυνομία η ανακάλυψη συμπολίτισσας σε χωματόδρομο του όρους Αιγάλεω. Οι αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα όταν ενημερώθηκαν ότι βρέθηκε πολεμικό υλικό εκτεθειμένο στο βουνό και οι ειδικοί θα κληθούν να εκτιμήσουν αν είναι επικίνδυνο. 

Η 60χρονη Χαϊδαριώτισσα έκανε τον καθημερινό περίπατό της στο βουνό, χτες παραμονή Πρωτοχρονιάς. Γύρω στις 4:30 το απόγευμα πάνω στο χωματόδρομο, κοντά στον οικισμό της Αφαίας, βρήκε έναν οξειδωμένο σωλήνα πυρομαχικού και σε απόσταση 500 μέτρων ακόμη έναν παρόμοιο. Χωρίς δεύτερη σκέψη κάλεσε από το κινητό της την Άμεση Δράση. Στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί της Ελληνικής Αστυνομίας και άνδρες του Τμήματος Ασφάλειας Χαϊδαρίου.

Η «ταυτότητα» των ευρημάτων

Σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών, πρόκειται για βλήματα από την εποχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, τα οποία ξεθάφτηκαν και βγήκαν στην επιφάνεια από τις δυνατές βροχές των τελευταίων ημερών. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν περιείχαν γόμωση, περίπτωση που τα καθιστά επικίνδυνα.

Τα πυρομαχικά παραλήφθηκαν από αστυνομικούς και προς το παρόν φυλάσσονται στο Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Ελληνικής Αστυνομίας. Τις επόμενες ώρες θα παραδοθούν στην αρμόδια υπηρεσία του Στρατού, η οποία, αν χρειαστεί, θα τα εξουδετερώσει με ελεγχόμενη έκρηξη.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button