ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιος είναι ο μακροβιότερος στα αυτοδιοικητικά του Χαϊδαρίου; – “Μάχη” για 5 πρόσωπα

Μια ζωή στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου έχουν περάσει κάποιοι συμπολίτες. Για παράδειγμα Κυριάκος Ντηνιακός, Κώστας Σπηλιόπουλος, Μιχάλης Σελέκος, Κώστας Ασπρογέρακας, Λευτέρης Καπετανάκης. Ποιος όμως είναι ο μακροβιότερος αυτοδιοικητικά στην πόλη;  

Κυριάκος Ντηνιακός

Χαϊδάρι Σήμερα Ο Κυριάκος Ντηνιακός παίρνει θέση στην προανακριτική έρευνα για το Άνω Δάσος 1

Παρόλο που το όνομα Κυριάκος Ντηνιακός θα ερχόταν στο μυαλό μερικών πρώτο πρώτο, δεν είναι ο Κυριάκος ο μακροβιότερος στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Είναι μεν ο δήμαρχος με τη μεγαλύτερη θητεία, με 17 χρόνια (1983 – 1993 και 1999 – 2006), αλλά δεν χρημάτισε ποτέ δημοτικός σύμβουλος. Και αυτό παρότι ο 1978 είχε πάρει ως υποψήφιος Δήμαρχος 24%. Δεν εξελέγη γιατί ήταν τρίτος! Τότε εξέλεγαν συμβούλους μόνον οι δύο πρώτοι συνδυασμοί (Σκαμπάς – Ξανθάκος). 

Ενδιάμεσα των δύο δημαρχιακών θητειών του έγινε γραμματέας του Υπουργείου Βιομηχανίας και πρόεδρος του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας. 

Κώστας Σπηλιόπουλος

Ο Ποιος είναι ο μακροβιότερος στα αυτοδιοικητικά του Χαϊδαρίου; - "Μάχη" για 5 πρόσωπα 4Κώστας Σπηλιόπουλος ξεπερνά τον Κ. Ντηνιακό σε συνολικό χρόνο, καθώς κάθισε στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου επί 28 χρόνια (1982 – 2010), τα 5 από αυτά δήμαρχος (1993 – 1998).

Ανέλαβε δήμαρχος τον Σεπτέμβρη του 1993, όταν παραιτήθηκε ο Κ. Ντηνιακός για να είναι υποψήφιος βουλευτής, οπότε, αφού δεν μετράμε μήνες χρεώνουμε όλο το 1993 στον Ντηνιακό. Για τον ίδιο λόγο με τον Κυριάκο Ντηνιακό, δεν εξελέγη σύμβουλος το 1978, αν και ήταν πρώτος σε ψήφους με το ψηφοδέλτιο Ντηνιακού. 

Μιχάλης Σελέκος

Ποιος είναι ο μακροβιότερος στα αυτοδιοικητικά του Χαϊδαρίου; - "Μάχη" για 5 πρόσωπα 6Και τους δύο προηγούμενους ο Μιχάλης Σελέκος τους ξεπερνάει, όπως και κάθε άλλον. Αυτός είναι ο νικητής του “διαγωνισμού” μας.

Ήδη έχει συμπληρώσει 29 χρόνια και εφόσον ολοκληρώσει την νέα θητεία του ως δημοτικός σύμβουλος έως το 2023, θα φτάσει τα 33, δημιουργώντας ένα μεγάλο ρεκόρ! Τα 5 από αυτά ως δήμαρχος: 2014 – 2019.

Πράγματι ο Μιχάλης Σελέκος εξελέγη για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος στις δημοτικές εκλογές του 1990. Μάλιστα αυτό έγινε με τον συνδυασμό του Κ. Ντηνιακού, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δημοτικών παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ και του τότε ενιαίου ΣΥΝ. Στις επόμενες δημοτικές εκλογές του 1994, αφού είχε προηγηθεί η διάσπαση του ενιαίου ΣΥΝ, αποχώρησε από τη συνεργασία η παράταξη του ΚΚΕ, που με επικεφαλής τον Μ. Σελέκο διεκδίκησε για πρώτη φορά το Δήμο στις εκλογές του 1994. Μετά από 20 χρόνια διαρκούς παρουσίας στο Δ.Σ. έγινε δήμαρχος.

Κώστας Ασπρογέρακας

Χαϊδάρι Σήμερα Κώστας Ασπρογέρακας: Μιχάλη, υπάρχουν και τα "ξεχασμένα" εκατομμύρια του Άνω Δάσους... Ο Κώστας Ασπρογέρακας έχει συμπληρώσει 27,5 χρόνια. Εξελέγη το 1978 με τον Δημήτρη Σκαμπά, οπότε χρημάτισε και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Το 1982 και το 1986 εξελέγη με τον Δ. Σκαμπά. Το 1990 με τον Κυριάκο Ντηνιακό (βλέπε συνεργασία ΠΑΣΟΚ – ΣΥΝ πιο πάνω) και το 1994 με τον Κώστα Σπηλιόπουλο.

Το 2010 εξελέγη ως επικεφαλής των Πολιτών σε Δράση και έμεινε δημοτικός σύμβουλος 2,5 χρόνια (παραιτήθηκε τον Ιούνιο του 2013, όταν εξελέγη επικεφαλής των Πολιτών σε Δράση ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος). Επανεξελέγη το 2014, άρα έφτασε τα 27,5 χρόνια.

Αν δεν είχε παραιτηθεί το 2013, θα έφτανε τώρα κοντά στα 30 χρόνια και αυτός. Τώρα έχει μπροστά του μια ακόμη θητεία, αφού εξελέγη ως επικεφαλής της Δημοτικής Αγωνιστικής Ενωτικής Κίνησης. 

Λευτέρης Καπετανάκης

Ποιος είναι ο μακροβιότερος στα αυτοδιοικητικά του Χαϊδαρίου; - "Μάχη" για 5 πρόσωπα 9Παλιότερος όλων είναι ο Λευτέρης Καπετανάκης, καθώς πολύ νεαρός εξελέγη για πρώτη φορά με τον Δημήτρη Γιαχνή το 1975. Τότε, σε ηλικία 25 ετών, έγινε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο νεότερος στην ιστορία του θεσμού στο Χαϊδάρι.

Δεν εξελέγη το 1978 (γιατί είχε κατέβει πάλι με τον Γιαχνή), αλλά εκλέχτηκε με τον Κυριάκο Ντηνιακό το 1982, 1986, 1990, 1994 (με τον Κώστα Σπηλιόπουλο). Επίσης το 2002 με τον Κυριάκο ντηνιακό. Σύνολο λοιπόν, 24 χρόνια. Ήταν και φέτος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλός με τον Βαγγέλη Ντηνιακό, ενώ συνεχίζει ως υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ στην Δυτική Αττική, στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. 

Το δημοσίευμα έγινε με τη βοήθεια του Τρύφωνα Δάρα, έμπειρου περί τα εκλογικά του Χαϊδαρίου. 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button