ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ποια στάση θα κρατήσουν οι “Πολίτες σε Δράση” στην κάλπη της δεύτερης Κυριακής

Στην 4η και 5η θέση της εκλογικής κατάταξης υπάρχει μια καταπληκτική ισοψηφία. Οι παρατάξεις “Το Χαϊδάρι Ψηλά!” και οι “Πολίτες σε Δράση” πήραν από 1.275 ψήφους και 7,42%!

Το “Χαϊδάρι Σήμερα” μίλησε με τον Βασίλη Τσίτσο, επικεφαλής των Πολιτών σε Δράση, που ανέλαβε την ηγεσία της παράταξης τους τελευταίους μήνες, μετά από ένα μακρό διάστημα διαδικασιών, με αποτέλεσμα να μπει στη μάχη με πολύ μικρή αναγνωρισιμότητα και ελλιπή γενικότερη προετοιμασία.

Μας είπε ότι το αποτέλεσμα το θεωρεί θετικό, δεδομένης της κατάστασης που περιγράφηκε πιο πριν. “Η κάλπη έδειξε ότι η παράταξη υπάρχει, ανανεώθηκε και πήγε πάνω από ό,τι περίμεναν όλοι”. Αναφέρεται προφανώς σε κάποιες δημοσκοπήσεις και προβλέψεις που μιλούσαν για πολύ χαμηλά ποσοστά, ακόμη και κάτω από το εκλογικό όριο του 3%.

Στον παράγοντα της ανανέωσης στέκεται πιο πολύ, καθώς, όπως αναφέρει, οι περισσότεροι από τους 10 πρώτους είναι από 40 ετών και κάτω.

Επίσης πιστεύει ότι αναδείχτηκαν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της παράταξης. Οι πολίτες σε Δράση είναι ο μόνος τοπικός πολιτικός σχηματισμός που έχει ζωή πάνω από 20ετία και πάντα στηρίζεται στην ανάπτυξη θέσεων και προτάσεων για την προώθηση του Χαϊδαρίου, χωρίς να αναλώνεται σε αντιπαλότητες και μικροπολιτική.

Αναπόφευκτα ρωτήσαμε για τη στάση των “Πολιτών σε Δράση” στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής. Μας απάντησε ότι προσανατολίζονται σε ψήφο κατά συνείδηση, χωρίς όμως αυτό να είναι ακόμη επεξεργασμένο και ακριβώς διατυπωμένο από σύσκεψη του συνδυασμού.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button