ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Πλήθος κόσμου στον Άη Γιώργη Στρατοπέδου – Στήθηκε και πανηγύρι

 

Η σημερινή γιορτή του Αγίου Γεωργίου στην ομώνυμη συνοικία της πόλης μας είχε πολύ κόσμο και ποικιλία εκδηλώσεων. Έγινε το καθιερωμένο συγκινητικό μνημόσυνο των Νεοφωκαίων, αλλά στήθηκε και ένα ηπειρώτικο πανηγύρι γεμάτο νοσταλγία για την πατρίδα!

Χτες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία και ακολούθησε η περιφορά της εικόνας σε γύρω δρόμους. Σήμερα το πρωί τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία.

Αμέσως μετά στο κενοτάφιο που βρίσκεται στο προαύλιο του ναού, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πρώτων 93 Νεοφωκααίων κατοίκων του Χαϊδαρίου. 

Το οστεοφυλάκιο των πρώτων Νεοφωκαέων κατοίκων του Χαϊδαρίου.

Όμορφο πρωινό πανηγύρι

Στα χωριά της Ηπείρου στήνεται στον περίβολο της εκκλησίας πανηγύρι προς τιμήν του εορταζόμενου αγίου, αμέσως μετά τη λειτουργία. Αυτό έκανε στον Άη Γιώργη η Αδελφότητα Κεραμίτσας Ηπείρου, αν και δεν είναι χαϊδαριώτικος σύλλογος. Ήταν για πολλούς πιστούς μια πολύ ευχάριστη έκπληξη.

Ζήκος Κόντης

Το «Χαϊδάρι Σήμερα» βρέθηκε στο γλέντι τους και μίλησε με τον πρόεδρο του συλλόγου, κ. Ζήκο Κόντη.

-Για ποιο λόγο διοργανώνετε το πανηγύρι, τη συγκεκριμένη μέρα;
Τιμάμε τον Αη Γιώργη, στον οποίο είναι αφιερωμένη και η εκκλησία του χωριού μας.

– Και γιατί έρχεστε σ’ αυτή την εκκλησία;
Είναι μέσα στο πράσινο, κάτι που μας θυμίζει λίγο το δικό μας χωριό. Αισθανόμαστε όπως στο δικό μας «σπίτι».
Κάθε χρόνο μετά την πανηγυρική θεία λειτουργία, οι συμπολίτες μας από τη αυτή τη γωνιά της Ηπείρου, γιορτάζουν με ζωντανή μουσική και προσφέρουν στον κόσμο κόκκινα αυγά, τσίπουρα και γλυκά. Και του χρόνου παιδιά…

Χρόνια πολλά στις Γιωργίες και τους Γιώργηδες!

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Ο βουλευτής Κινήματος Αλλαγής, κ. Γιώργος – Δημήτρης Καρράς, εκκλησιάστηκε στον Άγιο Γεώργιο Στρατοπέδου. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεοφωκαϊων Χαϊδαρίου, κ. Γιάννης Βελέντζας, και ο επίσης Νεοφωκαεύς, Βαγγέλης Ντηνιακός.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button