ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Πλεύρης: Το Αττικό η πιο δύσκολη περίπτωση για να φύγουν τα ράντζα

Χωρίς ράντζα ολοκληρώθηκε την Τετάρτη το πρωί η εφημερία του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», ενός από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, όπου τον τελευταίο μήνα οι εικόνες που καταγράφονταν ήταν απελπιστικές.

Μάλιστα, από αυτοψία του NEWS 24/7, προέκυψε ότι ακόμη και θάλαμοι με ασθενείς που ήταν ασφυκτικά γεμάτοι την περασμένη εβδομάδα, σήμερα, Τετάρτη, είχαν κενές κλίνες.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, αυτό έγινε εφικτό, καθώς το νοσοκομείο ενισχύθηκε από το ΝΙΜΤΣ, όπου μεταφέρθηκαν ασθενείς.

Αντίστοιχα, την επόμενη εβδομάδα μπαίνουν δύο έως τρεις ιδιωτικές δομές που θα υποστηρίξουν το «Αττικόν», το «Λαϊκό» και το «Γεννηματάς», ώστε και από αυτά τα νοσοκομεία να επιχειρηθεί να εξαφανιστούν τα ράντζα.

«Το Αττικό είναι πιο δύσκολη περίπτωση. Όλα τα άλλα νοσοκομεία της Αθήνας θα είναι χωρίς ράντζα», διαβεβαίωσε ο κ. Πλεύρης.

Σημειώνεται πως την Τρίτη από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι η πίεση ήταν μεγάλη στα νοσοκομεία, λόγω της έξαρσης των ιογενών λοιμώξεων, λέγοντας ότι με την προσθήκη του ΝΙΜΤΣ σε παράλληλη εφημερία με το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ήδη η κατάσταση βελτιώνεται.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως αυξήθηκε ο προϋπολογισμός από τα 3,8 δισ. ευρώ του 2019 στα 5,2 δισ. ευρώ, δηλαδή αυξήθηκε κατά 1,4 δισ., ενώ ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξασφάλισε, όπως ανέφερε, 1,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button