Εκτεταμένο μπάζωμα σε δασική έκταση στο Στρατόπεδο, δίπλα στο Χαϊδάρι, βρίσκεται σε εξέλιξη από το καλοκαίρι, χωρίς να υπάρχει σήμανση δημόσιου έργου και χωρίς να είναι σε θέση οι αρμόδιες δημόσιες αρχές να μας ενημερώσουν περί τίνος πρόκειται.

Η καταστροφή της περιοχής, ανάμεσα στο 4ο και 5ο Πεδίο Βολής, σε μια έκταση που φτάνει τα 10 στρέμματα είναι εμφανής. Ο συμπολίτης Β.Γ. είπε στο “Χαϊδάρι Σήμερα” ότι τα μπαζώματα ξεκίνησαν τον Αύγουστο, σιγά-σιγά στην αρχή και όσο πέρναγε ο καιρός πιο εντατικά. Η κίνηση των φορτηγών που φέρνουν μπάζα είναι καθημερινή. Είναι ένα τετράγωνο δημιούργημα σε μια πλαγιά, όπου το ύψος του μπαζο-σηκώματος φτάνει τα 5μ. Στο σημείο υπάρχει μονίμως μπουλντόζα, αλλά καμία ταμπέλα που να ενημερώνει για την ταυτότητα του έργου, όπως γίνεται σε νόμιμα δημόσια έργα. “Την πύλη από όπου εισέρχονται τα φορτηγά την ελέγχει ο στρατός και βρίσκεται 100 m από τις τεχνικές εγκαταστάσεις του Δήμου Χαϊδαρίου, πίσω από το κλειστό γήπεδο μπάσκετ. Πάνω από 30 άνθρωποι την ημέρα που εργάζονται σε αυτές τις δημόσιες υπηρεσίες βλέπουν τα φορτηγά να μπαινοβγαίνουν “, λέει ο συνομιλητής μας.

Στο κόκκινο περίγραμμα πάνω, ανάμεσα στο 4ο και 5ο Πεδίο Βολής, η περιοχή που μπαζώνεται. Κάτω δεξιά έχουμε επισημάνει άλλο κομμάτι, που επίσης μπαζώνεται και ρίχνονται κλαδέματα και σκουπίδια.

Ποιος μπαζώνει, λοιπόν, και για πιο λόγο; “Όσο αργούμε να ρωτήσουμε, η ζημιά που κάνουν στο περιβάλλον μεγαλώνει και μπαζώνουν ακόμα μεγαλύτερη έκταση”, μάς λέει ο αναγνώστης μας.

Κάποιοι περιπατητές του δάσους, που συναντήσαμε εκεί, νομίζουν ότι ο Στρατός φτιάχνει στη θέση αυτή hot spot, αλλά φυσικά αυτό δεν μπορεί να γίνει “στη ζούλα”. Άλλοι πιστεύουν ότι κάποιος σκοπευτικός σύλλογος φτιάχνει δικές του εγκαταστάσεις.

Το “Χαϊδάρι Σήμερα” ζήτησε ενημέρωση από τον δήμαρχο Μιχάλη Σελέκο, που μάς είπε ότι δεν γνωρίζει τίποτε γι’ αυτό. Την ίδια απάντηση πήραμε και από ανώτερους αξιωματικούς μονάδων του Στρατοπέδου!

 

Θα απευθυνθούμε και στο ΓΕΣ, μήπως και από εκεί μάθουμε κάτι ή μήπως υπάρξει ευαισθητοποίηση για την περίεργη υπόθεση. 

Όψη του δεύτερου μπαζώματος, κάτω από τα Πεδία Βολής.

Γενικότερα, σε αυτοψία που έκανε η εφημερίδα μας στον χώρο αυτό, διαπιστώνεται μια διαχείριση “μπάτε σκύλοι αλέστε”. Ρίψεις σκουπιδιών (ο Δήμος Χαϊδαρίου επιμένει ότι δεν είναι δικά του), πλήθος σκοπευτικών συλλόγων που ρίχνουν χιλιάδες σφαίρες Τετάρτη – Σάββατο – Κυριακή (έχουν όλοι έγκριση χρήσης των πεδίων βολής;) συγκέντρωση υλικών από ρακοσυλλέκτες σε παλιά στρατιωτικά κτήρια κτλ.

Θα επανέλθουμε, ελπίζουμε, με τις απαντήσεις του ΓΕΣ. Το θέμα έχει μεγάλη σημασία, διότι πρόκειται για μια τεράστια έκταση σχεδόν 2.000 στρεμμάτων, από το Χαϊδάρι μέχρι την Πετρούπολη, που φαίνεται εγκαταλειμμένη από τον Στρατό.