Στις 7 Σεπτεμβρίου και με όλα τα μέτρα προστασίας θα ανοίξουν τα σχολεία, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε στο OPEN TV και σημείωσε πως τα σχολεία θα ανοίξουν τη συγκεκριμένη ημερομηνία έστω κι αν συνεχίζει να υπάρχει ο κορωνοϊός στη χώρα μας. Πάντως, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, σε συνεργασία με τους λοιμωξιολόγους, επεξεργάζεται διάφορες εναλλακτικές λύσεις για το καθεστώς λειτουργίας των σχολείων. 

“Έχουμε μία χρονιά που θα ξεκινήσει στις 7 Σεπτεμβρίου και αντιμετωπίζουμε τις ίδιες βασικές προκλήσεις, να τηρούμε τα μέτρα προστασίας. Γιατί αν τα τηρούμε, αυτό θα είναι το βασικό στοιχείο που θα μας προστατέψει από τη διασπορά του ιού και στο σχολικό περιβάλλον”, πρόσθεσε.

Αν και ακόμη οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί, το ένα σενάριο μιλά για εκ περιτροπής μαθήματα για όσες τάξεις έχουν πάνω από 15 μαθητές ενώ έχει αρχίσει να προτείνεται από μερίδα λοιμωξιολόγων η χρήση μάσκας για μαθητές άνω των 10 ετών, ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος της διασποράς του ιού.