ΕΛΛΑΔΑ

Πέτρος Θέμελης: Νέα μοναδικά ευρήματα στην Αρχαία Μεσσήνη

Με νέα εντυπωσιακά ευρήματα, έκλεισε ακόμα μια ανασκαφική χρονιά στην Αρχαία Μεσσήνη.

Ο Καθηγητής Πέτρος Θέμελης, μίλησε το πρωί της Πέμπτης (1/12) στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καλαμάτας και στην Μαρία Τομαρά, για τις ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν το μέσα στο προηγούμενο δεκάμηνο του 2022 -και ολοκληρώθηκαν χθες (30/11) στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνη.

Ιδιαίτερα ενθουσιασμένος έκανε γνωστό ότι το συγκρότημα που ανακαλύφθηκε δίπλα από το αρχαίο θέατρο, αποτελεί το ιερό της Ίσιδος. Χαρακτήρισε δε, ως ευχάριστη έκπληξη την νέα αυτή ανακάλυψη καθώς πρόκειται για μια στοά τεραστίων διαστάσεων.

Ο κ. Θέμελης επισήμανε ότι αποκαλύφθηκε η πολυτελής είσοδος του υπογείου που περιέχει πλακόστρωτα μωσαϊκά και ψηφιδωτά δάπεδα.

Πέτρος Θέμελης: Νέα μοναδικά ευρήματα στην Αρχαία Μεσσήνη 1
Πέτρος Θέμελης: Νέα μοναδικά ευρήματα στην Αρχαία Μεσσήνη 3
Πέτρος Θέμελης: Νέα μοναδικά ευρήματα στην Αρχαία Μεσσήνη 5
Πέτρος Θέμελης: Νέα μοναδικά ευρήματα στην Αρχαία Μεσσήνη 7
Πέτρος Θέμελης: Νέα μοναδικά ευρήματα στην Αρχαία Μεσσήνη 9

Τόνισε ότι πρόκειται για ένα συγκρότημα άριστα διατηρημένο στο οποίο κατά την ανασκαφή, ήρθαν στο φως, δάπεδα με ψηφιδωτές παραστάσεις όπου αναπαριστώνται ένας μαύρος πάνθηρας , σύμβολα του Διόνυσου, γεωμετρικά μοτίβα, παγκρατιστές άριστης διατήρησης και τέχνης.

Εκεί πλέον θα εστιάσουν και στις έρευνες της επόμενης περιόδου (που θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2023).

Πέτρος Θέμελης: Νέα μοναδικά ευρήματα στην Αρχαία Μεσσήνη 11

Κλείνοντας, απαντώντας σε ερώτηση για το πότε αναμένεται να γίνει επισκέψιμος ο συγκεκριμένος χώρος, ανέφερε πως πρέπει να προβούν σε κάποιες εργασίες στη νότια μεριά του χώρου, προσθέτοντας ότι σκοπός είναι να καταστεί το μνημείο ως λειτουργικό ανοιχτό μουσείο .

Πηγή: ertnews.gr / Ελευθερία Τσιτσόλη
(Οι φωτογραφίες είναι από τον προσωπικό λογαριασμό του Καθηγητή στο FB)

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button