ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πετρόπουλος: Mέσα στο 2024 η παραγωγή του ελληνικού ηλεκτρικού scooter στη Μεταμόρφωση

Η διοίκηση έχει εκτιμήσει πως οι πωλήσεις του scooter σε βάθος τετραετίας θα μπορούσαν να φέρουν τζίρο περί τα 15 εκατ. ευρώ.

“Η προσαρμογή μας σε ένα περιβάλλον που αλλάζει ταχύτατα, σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότητα των ανθρώπων μας, θα αποτελούν οδηγό μας, ώστε χωρίς κανένα εφησυχασμό, να συνεχίσουμε να δημιουργούμε αξία, αναπτυσσόμενοι βιώσιμα, προς όφελος των πελατών, των συνεργατών, των μετόχων και της κοινωνίας που δραστηριοποιούμαστε”, τόνισε ο πρόεδρος της “Π. Πετρόπουλος“, Μιχάλης Οικονομάκης.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Πετρόπουλος, από το δεύτερο εξάμηνο του 2024 θα αρχίσει η παραγωγή του ηλεκτρικού scooter της εταιρείας στη γραμμή παραγωγής στη Μεταμόρφωση. Η παραγωγή του scooter εντάσσεται στο επενδυτικό πρόγραμμα Ecoshift για την «πράσινη» μετάβαση της εταιρείας, ύψους 10 εκατ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάπτυξης σε ποσοστό 70% με επιτόκια της τάξης του 1,46%.

To project Ecoshift, μέσω της Επιχειρηματικής Μονάδας Καινοτομίας «Innovation Business Unit» από την Πετρόπουλος, εστιάζει σε λύσεις ηλεκτροκίνησης, αποθήκευσης ενέργειας και ανακύκλωσης.

Πρόκειται για ένα ελληνικό προϊόν που θα προσφέρει λύσεις στην μικροκινητικότητα και σε πρώτη φάση θα πωλείται σε εταιρείες και οργανισμούς (B2B) και όχι στη λιανική. Οι σχετικές επαφές με υποψήφιους πελάτες έχουν ξεκινήσει, με τη διοίκηση να εκτιμά ότι αυτές βρίσκονται σε καλό δρόμο προκειμένου να κλειστούν συμφωνίες. Η ικανότητα παραγωγής της μονάδας υπολογίζεται στα 2.000 σκούτερ με τη λειτουργία μίας βάρδιας και 4.000 μέσα από τη λειτουργία σε δύο βάρδιες.

Η εμπορική διάθεση του ηλεκτρικού δίκυκλου θα αρχίσει στο τέλος του 2024. Η διοίκηση έχει εκτιμήσει πως οι πωλήσεις του scooter σε βάθος τετραετίας θα μπορούσαν να φέρουν τζίρο περί τα 15 εκατ. ευρώ.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button