Πέθανε ο διακεκριμένος ψυχίατρος Θεόδωρος Μεγαλοοικονόμου

Χαϊδάρι Σήμερα
Από Χαϊδάρι Σήμερα - Τοπικός Τύπος
1 Λεπτά Ανάγνωσης

Σε ηλικία 79 ετών έφυγε από τη ζωή ο Θεόδωρος Μεγαλοοικονόμου, κορυφαίος Έλληνας ψυχίατρος και βασικός εκπρόσωπος της αποϊδρυματοποίησης και της κοινωνικής ψυχιατρικής στην Ελλάδα.

Εργάστηκε διαδοχικά στο Δρομοκαΐτειο (1986-1990), στο ΚΘ Λέρου (1990-1999) και στο ΨΝΑ Δαφνίου (1999-2014) παίρνοντας πρωτοβουλίες για πρακτικές και προγράμματα ριζικής αποδόμησης και ξεπεράσματος των ιδρυματικών πρακτικών στην κατεύθυνση της αποϊδρυματοποίησης.

Γεννημένος στην Αθήνα το 1947, ο Θεόδωρος Μεγαλοοικονόμου, σπούδασε Ιατρική στο ΕΚΠΑ και ως ψυχίατρος, από το 1982, ήρθε σε επαφή με το κίνημα της εναλλακτικής ψυχιατρικής που ενέπνευσε ο Φράνκο Μπαζάλια στην Ιταλία.

Ανέπτυξε συνεχή και συστηματική δραστηριότητα για ένα εναλλακτικό κίνημα στην ψυχική υγεία, από κοινού με άτομα με ψυχιατρική εμπειρία, οικογένειες, λειτουργούς ψυχικής υγείας, κοινωνικά κινήματα.

Δημοσίευσε πολλά επιστημονικά άρθρα σε περιοδικά και σε συλλογικές εκδόσεις.

Διαβάστε ένα χαρακτηριστικό έργο του: Ο ένας τοίχος μετά τον άλλο

Μοιραστείτε το άρθρο:
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *