ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Περιστέρι; Όχι. Ελευσίνα; Ούτε – Καραϊσκάκη και Σάμου

Οι φωτογραφίες που βλέπετε από το πιο κεντρικό σημείο του Χαϊδαρίου, Καραΐσκάκη και Σάμου, είναι απόδειξη της έλλειψης παιδείας αυτών που συσσώρευσαν τα σπασμένα ξύλα ανακαίνισης. Δείτε όλα τα απορρίμματα στον μπλε κάδο. Επίσης περιφρόνησης προς τη πόλη μας και τους κατοίκους της. Αλλά απόδειξη και της έλλειψης μηχανισμού αποτροπής τέτοιων ενεργειών, που προσβάλλουν όλους.

γράφει η Ελισάβετ Μ. Μπούρα

Αναγκαστικά θα πληρώσουμε όλοι για την μεταφορά τους, ενώ έπρεπε  ο κάτοχος να χρεωθεί κάδο ΑΕΚΚ για την περισυλλογή τους. Είναι κατάφωρη παράβαση της σχετικής νομοθεσίας περί αποβλήτων και του κανονισμού καθαριότητας, αισθητική ρύπανση, εστία κινδύνου και πάνω απ’ όλα απαξίωση για τον  ιστορικό πεζόδρομό μας, αλλά και το αστικό πράσινο, που οφείλουμε να προστατεύουμε με κάθε τρόπο, επιβάλλεται άλλωστε από το Σύνταγμά μας.

Οι κυρίες οδοκαθαρίστριες  έκαναν πολύ καλά τη δουλειά τους και τις ευχαριστούμε πολύ (και σεμνές στις φιλοφρονήσεις μου), αλλά δυστυχώς και ένας υπάλληλος να τρέχει να καθαρίζει πίσω από τον καθένα μας, δεν θα είναι ποτέ αρκετός.

Τα απορρίμματα στον μπλε κάδο που φαίνονται στις φωτογραφίες  πρέπει να ελαχιστοποιηθούν πριν τοποθετηθούν εκεί. Φέρουν ευθύνη και οι πέριξ καταστηματάρχες, που γεμίζουν τους κάδους χωρίς να φροντίζουν να μειώσουν τον όγκο των απορριμμάτων τους. Πόσο κόπο χρειάζεται αυτό; Όταν δημιουργούν αυτή την αισθητική ρύπανση πώς θέλουν να προσελκύσουν πελάτες;

Αυτές οι εικόνες απωθούν αυτόν που θέλει να περπατήσει στο πεζόδρομο. Ας πάνε στον κεντρικό πεζόδρομο στο Περιστέρι  ή στην Ελευσίνα να δουν τη διαφορά στα απορρίμματα στον μπλε κάδο και πόσος κόσμος κινείται για αγορές καθημερινά. Και εκεί έχει κρίση, αλλά ψωνίζουν, γιατί είναι ελκυστικό το περιβάλλον.

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button