ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Περιστέρι: 31 κρούσματα κορωνοϊού “έδειξαν” τα rapid τεστ του ΕΟΔΥ

Όπως αναφέρει σε ενημέρωσή του ο ΕΟΔΥ, 31 θετικά στον κορωνοϊό δείγματα βρέθηκαν σε 989 rapid τεστ που έγιναν σε πολίτες στο Περιστέρι (ποσοστό 3,13%). Από το πρωί κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες, στην πλατεία Περιστερίου έξω από το Δημαρχείο.

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 989 έλεγχοι, εκ των οποίων ανευρέθησαν 31 θετικά δείγματα (14 άνδρες και 17 γυναίκες), από τα οποία 28 αφορούν σε Έλληνες και 3 σε αλλοδαπούς, με διάμεση ηλικία τα 35 έτη.

Δίνοντας το παράδειγμα, ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης έκανε από τους πρώτους, το τεστ για τον κορονοϊό, και σε μήνυμά του, κάλεσε όλους τους συμπολίτες του, που επιθυμούν, να πράξουν το ίδιο.

Περιστέρι: 31 κρούσματα κορωνοϊού "έδειξαν" τα rapid τεστ του ΕΟΔΥ 1

Βασικός σκοπός των δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης από την πολιτεία είναι η πρόληψη, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και έχουν ως στόχο να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

Στο πλαίσιο αυτό, τα δωρεάν τεστ θα συνεχιστούν και αύριο Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020, ώρες 10:00 – 14:00, στην πλατεία Δημαρχείου – στάση Μετρό «Περιστέρι».

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button