ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Πέρα βρέχει”… Άναψαν βεγγαλικό κάτω από τα πεύκα!

Ο συναγερμός για πυρκαγιά είναι στα κόκκινα, αλλά για κάποιους “πέρα βρέχει”…

Μπορεί οι πρωταγωνιστές της μικρής μας ιστορίας να είναι παιδιά, αλλά και πάλι δεν γίνεται να μην έχουν ακύσει τίποτα για τις πυρκαγιές που κατατρώνε την Ελλάδα.

Το περιστατικό συνέβη κοντά στην πλατείας του Άνω Δάσους, όταν ομάδα νεαρών θέλησε να κάνει έκπληξη σε φίλο που γιόρταζε. Παρουσιάστηκε η τούρτα, αλλά κάποιος είχε τη φαεινή ιδέα να ανάψει και έναν πυρσό. Κάτω από τα δέντρα!

Το συμβάν έγινε αντιληπτό από την ομάδα περιφρούρησης της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου που έκανε περιπολία. Στους νεαρούς έγιναν συστάσεις και επισημάνθηκε ότι αυτό απαγορεύεται αυστηρά σε αντιπυρική περίοδο, πόσο μάλλον που εχθές ίσχυε “κόκκινος συναγερμός” επιπέδου 5. Γενικά τους καλοκαιρινούς μήνες απαγορεύεται η χρήση βεγγαλικών για οποιαδήποτε εκδήλωση χωρίς άδεια της αστυνομίας.

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας

Την περίοδο αυτή την Πολιτική Προστασία του Δήμου Χαϊδαρίου ενισχύει μία 16 τόνων υδροφόρα της Περιφέρειας Αττικής (υπάρχει και η 10τονη του Δήμου), όπως και ένα 4Χ4 που εκτελεί περιπολίες, οι οποίες στην περίπτωση κόκκινου συναγερμού είναι 24ωρες.

Κοντά στο προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας επιχειρούν εθελοντές της ΛΕΦΕΔ, δύο πιστοποιημένοι Χαϊδαριώτες εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος και ένας νεαρός Δαφνιώτης.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button