ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Πασαλείμματα” μετά τα έργα – Παρατημένα χώματα – Φραγμένα φρεάτια

Ο κ. Χρήστος Βαγενάς τα λέει “έξω από τα δόντια” για τα έργα που γίνονται από διάφορες εταιρείες κοινής ωφέλειας στους δρόμους της πόλης και αφήνουν πίσω τους κατεστραμμένες υποδομές και “πασαλείμματα”:

Κατοικώ στην οδό Σωκράτους, στο Δάσος Χαϊδαρίου, εδώ και 46 έτη.

Από την αρχή υπήρχαν προβλήματα στην υδροδότηση της περιοχής. Τα προβλήματα οξύνθηκαν τα τελευταία χρόνια και υπήρχαν πολλές φορές απροειδοποίητες πολύωρες διακοπές νερού. Ήρθαν “κάποιοι” υπεύθυνοι πριν μερικά χρόνια και έκοψαν τα περισσότερα δέντρα στην οδό, “επειδή έφταιγαν οι ρίζες τους”, θέλοντας να μας πείσουν ότι θα έλυναν το πρόβλημα!

Φευ όμως! Το τελευταίο εξάμηνο οι διακοπές ήταν περισσότερο συχνές από ποτέ άλλοτε, σχεδόν καθημερινές.

Τώρα τελευταία γίνονται έργα της ΕΥΔΑΠ. Φαντάζομαι με σκοπό να λύσουν το πρόβλημα.

Με την βροχή της Τρίτης (13/10) παρουσιάστηκε για άλλη μια φορά το φαινόμενο τα χώματα και οι πέτρες από τις εκσκαφές να γεμίσουν όλη την οδό Σωκράτους μέχρι την Πλάτωνος.

Ένα φαινόμενο που επαναλαμβάνεται συνέχεια: πέρυσι με τα έργα του φυσικού αερίου, πρόπερσι με τα έργα οπτικών ινών κοκ.

"Πασαλείμματα" μετά τα έργα - Παρατημένα χώματα - Φραγμένα φρεάτια 7

Θα μου πείτε τα έργα είναι μόνιμα και θα βελτιώσουν τη ζωή μας. Ποιος όμως θα προστατέψει τους πολίτες (και τον Δήμο) από την όχληση και την σκόνη, από τα βουλωμένα φρεάτια και τις ενδεχόμενες πλημμύρες;

Η εταιρία “Εργοληπτική Γαλανίδη ΑΕ” και η ΕΥΔΑΠ προχώρησαν σε αυτά τα έργα, από τα οποία όμως, εκτός των προαναφερθέντων προβλημάτων, δημιουργήθηκαν ζημιές στα πεζοδρόμια και στα φρεάτια των κατοικιών μας.

Όταν ρώτησα ποιος θα αποκαταστήσει τις ζημιές αρνήθηκαν ότι τις προκάλεσαν τα έργα που έκαναν. Μου είπαν πως αυτοί θα επισκευάσουν τον δρόμο και για τα υπόλοιπα να απευθυνθώ στο Δήμο ή αλλού.

Τελικά έκαναν το έργο, “πασάλειψαν” τα πεζοδρόμιο, παράτησαν και κάποια χώματα και έφυγαν.

Κάθε φορά με τα έργα διαφόρων εργολάβων παρουσιάζονται τα ίδια φαινόμενα: να παρατάνε τα μπάζα, να γεμίζουν οι δρόμοι, να κατρακυλάνε στα φρεάτια διάφορα υλικά, να γεμίζουμε σκόνη, να μας σπάνε τις πλάκες των πεζοδρομίων μας και μετά να κάνουν μπαλώματα στην άσφαλτο και να φεύγουν σαν κύριοι, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν!

Πρέπει  σε αυτή τη χώρα να τηρείται η νομιμότητα και να τηρούνται υποχρεώσεις όχι μόνο από τους πολίτες, αλλά και από το κράτος, τις ΔΕΚΟ και τους εργολάβους τους.

ΒΑΓΕΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button