ΕΚΛΟΓΕΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Παράσταση νίκης για Πανόπουλο από την κατάμεστη πλατεία Ηρώων”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΩΡΑ ΧΑΪΔΑΡΙ

«Η πρώτη νίκη της παράταξης μας έγινε στις 30 Αυγούστου, όταν και συμπληρώσαμε τον ανώτατο αριθμό υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων που προβλέπει ο νόμος. 73  Δημοτικοί Σύμβουλοι, όταν το ψηφοδέλτιο της διοίκησης του σημερινού Δημάρχου, έχει μόλις 60! Η δεύτερΉ μας νίκη είναι η παρουσία σας όλων εδώ. Την Κυριακή πάμε να την ολοκληρώσουμε».

Με τα παραπάνω λόγια έδωσε την σκυτάλη στην παρουσίαση των υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης του ο Άρης Πανόπουλος το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου από την πλατεία Ηρώων, μετά το τέλος της κεντρικής του ομιλίας. 

Χαιρετώντας τον καθένα προσωπικά, ολοκληρώνοντας τον  λόγο  του, κατάφερε να κρατήσει  ψηλά των παλμό των παρευρισκόμενων του, μιλώντας από καρδιάς για πάνω από 45 λεπτά  πάνω σε μια χαμηλή σκηνή με τεράστια video wall για να μπορούν να τον βλέπουν και να τον «ακούν» όλοι.

Σε μια κατάμεστη πλατεία που τόσο κόσμο δεν έχει ξαναδεχτεί τα τελευταία χρόνια, η ομιλία του Άρη Πανόπουλου –για  πρώτη φορά  στο Χαϊδάρι–  ήταν προσβάσιμη ακόμα και σε άτομα με κώφωση.

"Παράσταση νίκης για Πανόπουλο από την κατάμεστη πλατεία Ηρώων" 3

 «Γιατί οι κωφοί και οι βαρήκοοι, οι συνάνθρωποι μας με αναπηρία, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται σε ισότιμη βάση με τους υπόλοιπούς συμπολίτες μας», σημείωσε στην εισαγωγή του ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ώρα Χαϊδάρι», ευχαριστώντας  την  επίσημη διερμηνέα του Εθνικού Θεάτρου Κωφών Ελλάδας Σοφία Ρομπόλη, (γνωστή και από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha) που αποδέχτηκε την πρόσκληση του  για να  αποδώσει   την ομιλία του ζωντανά, χωρίς προετοιμασία.

«Από καρδιάς να στήσουμε μια πόλη που αγαπάμε. Την πόλη που μεγαλώσαμε, την πόλη που ζουν τα παιδιά μας. Από αυτή την ιστορική πλατεία  του Χαϊδαρίου θα δείξουμε πως με την διοίκηση μας   δεν θα υπάρχουν διαχωρισμοί γιατί όλοι θα έχουν πρόσβαση στις αποφάσεις του Δήμου. Γιατί είναι Ώρα για το Χαϊδάρι και τους ανθρώπους του. Είναι Ώρα Χαϊδάρι και αυτό πρέπει να το ακούσουνε μέχρι το Δημαρχείο»

Με αυτές τις  φράσεις ο συνδυασμός  «Ώρα Χαϊδάρι» έγινε σύνθημα που βροντοφώναξαν πάνω από 1.000 άτομα δημιουργώντας ένα κλίμα γιορτινό, ένα κλίμα μιας μεγάλης αλλαγής για την πόλη.

Σημειώνοντας από την αρχή της ομιλίας του ο Άρης Πανόπουλος πως δεν θα κάνει αυτό που αποστρέφονται όλοι, – να πει πολλά και να γίνουν λίγα- αναφέρθηκε στους 3 βασικούς άξονες του προγράμματος του, αλλά και στις άμεσες λύσεις που πρέπει να δοθούν σε προβλήματα που ταλαιπωρούν όλα αυτά τα χρόνια την πόλη.

Το στοίχημα της καθαριότητας που δεν κατάφεραν να κερδίσουν οι 2 τελευταίες διοικήσεις ο ίδιος δεσμεύτηκε πως τους 3 πρώτους μήνες διοίκησης του θα μπορέσει να παραδώσει μια πεντακάθαρη πόλη, δίνοντας αξία στους εργαζομένους του τόπου του, φανερώνοντας παράλληλα πως γνωρίζει  ξεκάθαρα τις ελλείψεις τους όπως και τις δυνατότητες τους.

"Παράσταση νίκης για Πανόπουλο από την κατάμεστη πλατεία Ηρώων" 5

«Για την σημερινή διοίκηση φταίνε πάντα οι άλλοι. Οι εργαζόμενοι, η Περιφέρεια, η κυβέρνηση. Εδώ και 2,5 χρόνια έχει βγάλει η Περιφέρεια χρήματα για τον ηλεκτροφωτισμό σε ένα εξαιρετικά προβληματικό σημείο από άποψη ασφάλειας, το μικρό Σχιστό, ενώ μόλις λίγα 24ωρα πριν τις δημοτικές εκλογές κατάφεραν να ανάψουν τμηματικά μερικές λάμπες» σημείωσε εμφατικά τονίζοντας πώς λίγο πριν τις εκλογές  ο σημερινός Δήμαρχος υπέγραψε άρον άρον συμβάσεις έργων για να δημιουργήσει  μία εικονική πραγματικότητα που αποτυπώθηκε σε ένα πρόγραμμα 25 εκατομμυρίων για  έργα όμως που δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ. «Όλες αυτές οι συμβάσεις θα ελεγχθούν. Όλα θα τα δούμε από μηδενική βάση», είπε σημειώνοντας πως το Χαϊδάρι έχει γίνει αρωγός των υπολοίπων δήμων της Δυτικής Αθήνας στην απορροφητικότητα κονδυλίων.

Έχοντας κάνει ήδη τις πρώτες συζητήσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας καθώς και με τις διοικήσεις των νοσοκομείων της πόλης, ο Άρης Πανόπουλος ανακοίνωσε πως έχει ζητήσει τον χώρο του γηπέδου που βρίσκεται στο ΨΝΑ στο Δαφνί για να χρησιμοποιείται στην άθληση για τα παιδιά της πόλης μας, ενώ δεσμεύτηκε πως η ιστορική ομάδα της πόλης θα αποκτήσει το γήπεδο «Τάκης Χαραλαμπίδης» ως ιστορική του έδρα.

Ο μαζικός αθλητισμός θα γυρίσει πίσω στις εποχές των τουρνουά, για να ζωντανέψει και πάλι ανακατασκευάζοντας της παλιές δομές άθλησης, δημιουργώντας όμως και καινούριες, δίνοντας και πάλι την δυνατότητα στους νέους να γυρίσουν πίσω στον υγιή αθλητισμό και ανταγωνισμό δημιουργώντας τις δικές τους ομάδες.

Στο κομμάτι του πολιτισμού με διοίκηση Πανόπουλου το Χαϊδάρι πρόκειται  να αναβιώσει  εποχές που λειτουργούσαν τα πολιτιστικά  του κέντρα με την φιλαρμονική του Δήμου να κοσμεί και πάλι τις εκδηλώσεις του Δήμου, ενώ η στόχευση ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας μέσω των ιστορικών σημείων της πόλης δεν έμεινε πίσω.

"Παράσταση νίκης για Πανόπουλο από την κατάμεστη πλατεία Ηρώων" 7

«Το Χαϊδάρι είναι μια πόλη αναψυχής και εστίασης», σημείωσε. «Αν εστιάσουμε στον πολιτιστικό μας πλούτο, θα αναπτυχθούν οι επιχειρήσεις μας όπως και η οικονομία της πόλης. Ανέξοδα από την πρώτη ημέρα!»

Η Πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης μας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μοχλός διεκδίκησης σταθμών ΜΕΤΡΟ, όπως και οι ναυαρχίδες του συστήματος υγείας που βρίσκονται στην εμβέλεια της (Αττικό, Ψ.Ν.Α, Δρομοκαϊτειο) κάτι που για να επιτευχθεί θα πρέπει να δοθεί μεγάλος αγώνας, τονίζοντας πως:

« Ο ερχομός σταθμών ΜΕΤΡΟ στην πόλη μας δεν μπορεί να γίνει άμεσα, γιατί ξεπερνάει πλέον τις δυνατότητες ενός Δήμου. Ο Δήμαρχος όμως πρέπει να αγωνίζεται και να διεκδικεί για τα προβλήματα του τόπου του» έχοντας βέβαια ξεκινήσει τις επαφές του με την πολιτική ηγεσία από την πρώτη μέρα επαναδραστηριοποίησης του στα κοινά.

«Όλα τα κέντρα αποφάσεων κατά την θητεία της παρούσας διοίκησης εισέπραξαν 4 χρόνια απουσίας. Αυτό σταματάει στις 8 του Οκτώβρη. Τέλος. Στο Χαϊδάρι από την πρώτη ημέρα διοίκησης μας ακούμε, μιλάμε συναποφασίζουμε!

Στα θέματα κοινωνικής πολιτικής ο Άρης Πανόπουλος σημείωσε πως στα πλάνα του υπάρχει η δημιουργία δομής ενάντια στους αποκλεισμούς ( κακοποιημένες γυναίκες, παιδιά) στα πρότυπα της δημιουργίας του «Ερείσματος», που ο ίδιος εδραίωσε, ενώ εντύπωση έκανε το πρόγραμμα δωρεάν ιατρικής πρόληψης στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς της πόλης (0-5 έτη) αλλά και στα ΚΑΠΗ σε συνεργασία με το Αττικό Νοσοκομείο, που ήδη εξασφάλισε, δίνοντας ώθηση στις νέες οικογένειες να παραμείνουν στην πόλη του Χαϊδαρίου, αλλά και  την ασφάλεια που χρειάζονται τα άτομα της τρίτης ηλικίας.   

"Παράσταση νίκης για Πανόπουλο από την κατάμεστη πλατεία Ηρώων" 9

Αναφορικά με τη λίστα των επισήμων που παρευρέθηκαν στην κεντρική ομιλία του συνδυασμού «Ώρα Χαϊδάρι»:

Λοβέρδος Γιάννης: Βουλευτής ΝΔ Δυτικού τομέα Αθηνών
Σιάτρας Χαράλαμπος: Διευθυντής Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΝΔ & υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικού τομέα Αθηνών με τον Νίκο Χαρδαλιά
Χριστοφοράκης Γεώργιος: Πρόεδρος Χριστοδούλειου Ιδρύματος
Αποστολόπουλος Σπύρος: Διοικητής ΠΓΝ «Αττικόν»
Μπαλωμένος Κωνσταντίνος: Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μαυροειδάκος Δημήτρης: Πρόεδρος ΔΕΕΠ Β2 ΝΔ
Φυντανίδης Αλέξανδρος: Γενικός Γραμματέας ΔΕΕΠ Β2 ΝΔ
Αστρινάκη Χρύσα & Καλλιάφας Αναστάσιος: Πολιτευτές ΝΔ
Λεμπέσης Παναγιώτης
: Αντιπρόεδρος ΟΝΝΕΔ
Κατερινόπουλος Θανάσης: Πολιτευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
Πατσιλίβας Δημήτρης: Πολιτευτής Ελληνικής Λύσης
Χριστάκης Δημήτρης: Μέλος Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ
Τόλης Παναγιώτης Ιωάννης: Μέλος ΔΕΕΠ Β2 ΝΔ
Παρασκευοπούλου Ελένη: Μέλος ΔΕΕΠ Β2 ΝΔ
Νταλταγιάννης Δημήτρης: Μέλος ΔΕΕΠ Β2 ΝΔ
Κακούρης Δημήτρης: Διευθυντής του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνου Κυρανάκη
Μπουραζά Βάσω: Πρόεδρος ΔΗΜ.ΤΟ ΝΔ Περιστερίου
Καραστατήρης Λουκάς: Πρόεδρος ΔΗΜ.ΤΟ ΝΔ Χαϊδαρίου

Τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής κ. Νίκο Χαρδαλιά εκπροσώπησαν οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Δυτικού Τομέα Αθηνών: Αγγελοπούλου Μαρία (Περιφερειακή Σύμβουλος), Αθανασόπουλος (Σπέντζος) Απόστολος, Αλεξανδράτος Χαράλαμπος (Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας), Γεωργακάκου Αλεξάνδρα, Γιαρέντη- Προκοπίου Δέσποινα, Ζαβλανός Νίκος, Κατσούλης Αθανάσιος, Κεραμύδας Λάμπρος, Κόνσολα Μαρία, Λεκάκος Μιχαήλ (Αντιπρόεδρος ΔΕΕΠ Β2), Λώλος Βασίλειος, Μουλιάτος Δημήτριος, Μπακαβέλλος Ευάγγελος, Μπεκρή – Μπακογιάννη Ελένη, Παπασπύρου Αθανασία, Πετούσης Εμμανουήλ, Τασιόπουλος Σταύρος, Τοκατλίδη Ελευθερία, Τουμαζάτου Μαριάννα, Φραγκοπούλου-Χαριζάνου Αγγελική, Χάρτζης Νίκος, Ψυχούλα-Κοντογιάννη Βαρβάρα
Τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Ιωακειμίδη εκπροσώπησε ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Κοντοδημόπουλος Ανδρέας

"Παράσταση νίκης για Πανόπουλο από την κατάμεστη πλατεία Ηρώων" 11

Τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό εκπροσώπησαν οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Μαριδάκης Στέλιος & Τζανογιώργης Γιάννης

Παρευρέθησαν επίσης οι κ.κ.:
Μάνδρος Ηλίας: Αντιδήμαρχος Δήμου Αιγάλεω, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ. Γιάννη Γκίκα
Πιτσικούλης Μάνθος: Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Χαϊδαρίου
Χούτας Νίκος: Γραμματέας του ΔΣ του Σωματείου Καταστηματαρχών Εστίασης Χαϊδαρίου, Μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Χαϊδαρίου
 Βότσινος Γιάννης : Εκπρόσωπος του Σωματείου Εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

"Παράσταση νίκης για Πανόπουλο από την κατάμεστη πλατεία Ηρώων" 13

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button