ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρασκευόπουλος: Να καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου

«Να καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου». Το  αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το οποίο επανέλαβε πρόσφατα στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρήκε έναν ανέλπιστο υποστηρικτή.   Τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο!

Θέλοντας να αποτινάξει το στίγμα της (μιντιακής) ονοματοδοσίας του νόμου, ο πρώην υπουργός εξήγησε μιλώντας στο Κανάλι της Βουλής ότι οποιοσδήποτε έκτακτος νόμος (όπως ο δικός του) που οφείλεται σε έκτακτες συνθήκες, δεν μπορεί και δεν πρέπει να ισχύει για πάντα.

«Θα σας φανεί περίεργο αλλά ο κ. Μητσοτάκης έχει δίκιο. Ο όποιος νόμος Παρασκευόπουλου, ο αποσυμφορητικός νόμος -κακώς τον ονομάζουν νόμο Παρασκευόπουλου για να στιγματίζουν εμένα- αλλά ένας έκτακτος νόμος ο οποίος οφείλεται σε έκτακτες συνθήκες συμφόρησης δεν έχει λόγο ύπαρξης παγίως», υποστήριξε και αντέτεινε ότι «αυτό που πρέπει να γίνει, είναι να έχουμε ένα λογικό σύστημα ποινών, έναν λογικό πληθυσμό στη φυλακή, ώστε να μην έχουμε ανάγκη από αυτόν τον νόμο.

«Το σωστό είναι να έχουμε λογικούς χρόνους διάρκειας της ποινής πάγια, να είναι αυτοί που ταιριάζουν αναλογικά στο βάρος του εγκλήματος που τελέστηκε και βέβαια να έχουν κι ένα περιθώριο εφόσον δεν έχουμε να κάνουμε με ισόβια επανένταξης. Αυτό πρέπει να ρυθμιστεί παγίως και θα ρυθμιστεί μέσω του Ποινικού Κώδικα και του Σωφρονιστικού Κώδικα», εκτίμησε ο κ. Παρασκευόπουλος και σημείωσε ότι «χαρακτηριστικό της χώρας μας είναι ότι έχει πολύ υψηλές , πολύ βαριές απειλούμενες ποινές, πολλές προβλέψεις ισοβίων και ελαστικές ρυθμίσεις για την απόλυση». «Το σωστό είναι να έχουμε πιο λογικές ποινές και να έχουμε πιο αυστηρές συνθήκες απόλυσης από αυτές που έχουμε με την αποσυμφορητική νομοθεσία . Πιστεύω λοιπόν ότι πρέπει να καταργηθεί αυτή η νομοθετική διαδικασία όταν θα έχουμε νέο Ποινικό και Σωφρονιστικό Κώδικα», κατέληξε στη σχετική αναφορά του ο πρώην υπουργός.

«Άρα μας λέτε ότι πρέπει να καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου και να μετασχηματιστεί σε κάτι άλλο», επέμεινε η δημοσιογράφος – παρουσιάστρια της εκπομπής στο Κανάλι της Βουλής, με τον κ. Παρασκευόπουλο να απαντά με αφοπλιστική ειλικρίνεια: «Ασφαλώς. Βεβαίως δεν λέει κανείς ότι αυτός ο νόμος πρέπει να ισχύει για πάντα. Έκτακτη νομοθεσία είναι και το καλό είναι να πάψουμε να έχουμε αυτές τις έκτακτες, κακές συνθήκες και να έχουμε μια πάγια ομαλή κατάσταση».


 

Παρόμοια Άρθρα

2 Σχόλια

  1. Πόσοι αθώοι πρέπει να δολοφονηθούν, γυναίκες να βιαστούν, πόσες γιαγιάδες να σιδερωθούν, για να Καταργηθεί αυτό το Έκτρωμα νόμου;

    1. ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ αμεσα, , τι κατάντια, οι παρανομοι με δικαιώματα και απαλλαγες (και περσσοτεροι ξενοι) και ο υπολοιπος κοσμος (συνεπεις ελληνες πολίτες)υπο διωγμόν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button