ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Παραπέμφθηκε με την κατηγορία ότι “σήκωνε χέρι” στους γονείς του

 

Άλλη μια υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας προστέθηκε στα αστυνομικά συμβάντα της πόλης μας, την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το τελευταίο διάστημα το Α.Τ. Χαϊδαρίου δεχόταν τηλεφωνήματα από πολίτες που αφορούσαν τη διαβίωση ενός ηλικιωμένου ζευγαριού στο Δάσος. Ενώ αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα υγείας, περίοικοι ανέφεραν ότι δέχονταν  σωματική βία από τον μεσήλικα γιο τους, που κατοικεί μαζί τους.

Αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι των ηλικιωμένων προκειμένου να ελέγξουν την αλήθεια των καταγγελλόμενων και να διαπιστώσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσαν.

Η ηλικιωμένη γυναίκα έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς, αναφέροντας περιστατικά που συνέβαιναν στο σπίτι. Σε βάρος του μεσήλικα γιου σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση υπερηλίκων και για ενδοοικογενειακή βία. Η υπόθεση έφτασε στον Εισαγγελέα, που διέταξε τον εγκλεισμό του σε ψυχιατρικό νοσοκομείο. 

Αν κάτι πρέπει κανείς να σχολιάσει για υποθέσεις σαν αυτήν, οφείλει να επισημάνει την αδυναμία του κράτους και της αυτοδιοίκησης να αναπτύξουν δομές και δράσεις ικανές να αντιμετωπίσουν κοινωνικά προβλήματα πριν καταλήξουν στην Αστυνομία, που από τη φύση της έχει κατασταλτική αποστολή. Με άλλα λόγια, οι περίοικοι είχαν κάπου αλλού να απευθυνθούν, για όσα παρατηρούσαν στο γειτονικό σπίτι;  Ας μας ενημερώσουν καλύτερα οι υπεύθυνοι, αν κάνουμε λάθος.  

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button