ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Παράνομες αποκλειστικές στο Αττικό Νοσοκομείο

 

Δύο γυναίκες που εργάζονταν παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες συνελήφθησαν την Τρίτη, 16 Ιανουαρίου, στο Αττικό Νοσοκομείο. Και οι δύο κατάγονται από τη Γεωργία.

Σε έλεγχο που έκαναν άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Χαϊδαρίου, διαπιστώθηκε πως  καμία από τις συγκεκριμένες δεν διαθέτει το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, άδεια άσκησης επαγγέλματος της αρμόδιας Αρχής, βιβλιάρια Υγείας, ενώ δεν ήταν εγγεγραμμένες στο μητρώο (λίστα) αποκλειστικών νοσοκόμων των νοσοκομείων. 

Σημειώνεται ότι η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις έχει σαν αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ επιπρόσθετα δεν καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από τον νόμο ασφαλιστικές εισφορές. Επιπλέον, υπάρχει άνισος ανταγωνισμός προς τις νόμιμες αποκλειστικές νοσοκόμες, η εργασία των οποίων έχει τις προηγούμενες επιβαρύνσεις.

Σε βάρος των δύο σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, που  όρισε τακτική δικάσιμο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Αστυνομία εντοπίζει γυναίκες, κυρίως αλλοδαπές, να εργάζονται ως αποκλειστικές  στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. Οι περισσότερες υποστηρίζουν πως στο παρελθόν εργάζονταν σε δημόσια νοσοκομεία, στις χώρες καταγωγής τους. Πολλοί συγγενείς ασθενών τις προτιμούν σε σχέση με τις νόμιμες, λόγω της χαμηλότερης αμοιβής που ζητούν.

 

Παρόμοια Άρθρα

2 Σχόλια

  1. Πόσο κοστίζει μια νόμιμη αποκλειστική; Πόσο η παράνομη αλλοδαπή; Επαρκούν οι νοσηλεύτριες βάρδιας να ανταποκριθούν στις ανάγκες ενός νοσοκομείου; Ο φτωχός ηλικιωμένος που δεν έχει 70+ ευρώ να πληρώσει μια νόμιμη αποκλειστική θα εξυπηρετηθεί με την γυναίκα, την κόρη, τον υιό, την ξαδέρφη… Αν αυτοί δεν εργάζονται… Αν αντέχουν…. Ο παππούς δηλαδή ή θα έχει λεφτά ή θα μένει χεσμένος μέχρι να πεθάνει. Γιατί προσωπικό τα νοσοκομεία δεν έχουν. Μέχρι λοιπόν να αποκτήσουν και να γίνουμε ευρώπη, αφήστε τις αλλοδαπές και κάντε τα στραβά μάτια, όπως κάνετε σε εκατοντάδες άλλα δημόσια νοσοκομεία. Επιτελούν κοινωνικό έργο.

  2. το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί να μπαίνει και να βγαίνει ο καθένας σε ένα νοσοκομείο και να γεμίζει μικρόβια είτε από μέσα προς τα έξω ή αντίστροφα. Γιατί μιλάμε για παράνομες αποκλειστικές υπηρέτριες και όχι νοσοκόμες. Άρα είναι και ανασφάλιστες και με αντιποίηση επαγγέλματος. Αλλά αφού έχουμε κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ θα πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button