Χαϊδάρι Σήμερα Παράνομες αποκλειστικές στο Αττικό Νοσοκομείο

 

Δύο γυναίκες που εργάζονταν παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες συνελήφθησαν την Τρίτη, 16 Ιανουαρίου, στο Αττικό Νοσοκομείο. Και οι δύο κατάγονται από τη Γεωργία.

Σε έλεγχο που έκαναν άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Χαϊδαρίου, διαπιστώθηκε πως  καμία από τις συγκεκριμένες δεν διαθέτει το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, άδεια άσκησης επαγγέλματος της αρμόδιας Αρχής, βιβλιάρια Υγείας, ενώ δεν ήταν εγγεγραμμένες στο μητρώο (λίστα) αποκλειστικών νοσοκόμων των νοσοκομείων. 

Σημειώνεται ότι η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις έχει σαν αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ επιπρόσθετα δεν καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από τον νόμο ασφαλιστικές εισφορές. Επιπλέον, υπάρχει άνισος ανταγωνισμός προς τις νόμιμες αποκλειστικές νοσοκόμες, η εργασία των οποίων έχει τις προηγούμενες επιβαρύνσεις.

Σε βάρος των δύο σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, που  όρισε τακτική δικάσιμο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Αστυνομία εντοπίζει γυναίκες, κυρίως αλλοδαπές, να εργάζονται ως αποκλειστικές  στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. Οι περισσότερες υποστηρίζουν πως στο παρελθόν εργάζονταν σε δημόσια νοσοκομεία, στις χώρες καταγωγής τους. Πολλοί συγγενείς ασθενών τις προτιμούν σε σχέση με τις νόμιμες, λόγω της χαμηλότερης αμοιβής που ζητούν.