ΕΙΔΗΣΕΙΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάνος Μοσχονάς: Να μηδενιστούν τα δημοτικά τέλη για όλους τους δημότες

Ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών και νυν δημοτικός σύμβουλος, Πάνος Μοσχονάς, καταθέτει τέσσερις προτάσεις για την ελάφρυνση των Χαϊδαριωτών στην πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε.

Αναλυτικά:

Ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση! Πέρα από τις συνέπειες, που ευχόμαστε όλοι να είναι όσο το δυνατόν λιγότερες, γι’ αυτό κι άλλωστε «Μένουμε σπίτι», δημιουργείται τεράστιο οικονομικό πρόβλημα πλέον σε εκατομμύρια εργαζόμενους, μικροεπιχειρηματίες κλπ.

Σε επίπεδο λοιπόν τοπικής διοίκησης, που θεωρητικά θα έπρεπε να είναι πιο κοντά στον απλό πολίτη, αντί να ανακοινώνουμε πώς να πληρώνουμε ηλεκτρονικά και όχι μετρητά τις υποχρεώσεις προς το Δήμο, θα έπρεπε, ανεξάρτητα από το τι θα πράξει η κεντρική διοίκηση, το Δημοτικό Συμβούλιο ΟΜΟΦΩΝΑ να αποφασίσει:
1. Μηδενισμός τελών, δημοτικών φόρων κλπ. για το σύνολο των Χαϊδαριωτών μέχρι 30/9/2020 τουλάχιστον. Αντικατάσταση αυτών των ποσών που θα λείψουν από τα δημοτικά ταμεία από έκτακτη κρατική χρηματοδότηση ή απαλλαγή από τον ΦΠΑ των δημοτικών υποχρεώσεων και προμηθειών.
2. Πάγωμα τελών για κοινόχρηστους χώρους και πάσης φύσεως δημοτικών φόρων για όλους τους επαγγελματίες της πόλης μας, με εξαίρεση Supermarket, Τράπεζες, για τουλάχιστον 6 μήνες, με παράλληλη μείωση κατά 50% των ποσών αυτών για το 2020 και εξόφληση αυτών που θα προκύπτουν μετά την μείωση, σε 12 άτοκες δόσεις από 1 /1/2021.
3. Άμεση διεκδίκηση κρατικών κονδυλίων, ώστε η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας να στηρίξει έγκαιρα όσες οικογένειες θα δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν σε βασικές βιοτικές ανάγκες τους κατά την διάρκεια και μετά την κρίση.
4. Διερεύνηση για την δυνατότητα αναστολής και άρσης κατασχέσεων για οφειλές τουλάχιστον μέχρι 1.000 ευρώ, μέχρι να ξεπεραστεί αυτή η κρίσιμη κατάσταση.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button