ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Πανόπουλος προς Ντηνιακό: Ξεκινήστε τον αντισεισμικό έλεγχο όλων των δημόσιων σχολείων και κτιρίων του Χαϊδαρίου

Με ανοιχτή επιστολή του ο υποψήφιος δήμαρχος Άρης Πανόπουλος θέτει το θέμα της ασφάλειας ως την ύψιστη προτεραιότητα και καλεί τον σημερινό δήμαρχο Βαγγέλη Ντηνιακό να προχωρήσει άμεσα στον αντισεισμικό έλεγχο όλων των δημόσιων σχολείων πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Χαϊδαρίου καθώς και των δημοτικών κτιρίων της πόλης μας.

Ο Άρης Πανόπουλος, κάνοντας αναφορά στην πρόσφατη εθνική τραγωδία από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, επικεντρώνεται ειδικότερα στον ρόλο που έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο θέμα της ασφάλειας, στο επίπεδο του Δήμου και της πόλης.

Τονίζει πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει στις αρμοδιότητές της τον έλεγχο και την συντήρηση όλων των δημοσίων σχολείων και των δημοτικών κτιρίων σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Είναι γνωστό ότι η Πατρίδα μας είναι από τις πλέον σεισμογενείς χώρες, γεγονός που επιβάλλει να λαμβάνονται όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα πρόληψης και ελέγχου σε κάθε κτιριακή κατασκευή, πόσο μάλλον όταν αυτή στεγάζει δημόσιες λειτουργίες, πολύ δε περισσότερο όταν αναφερόμαστε σε σχολικές μονάδες»

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ανοιχτής Επιστολής του κ. Άρη Πανόπουλου.

Ανοιχτή Επιστολή

Άρης Πανόπουλος προς Βαγγέλη Ντηνιακό: Η ασφάλεια σε πρώτη προτεραιότητα!

Ξεκινήστε τον ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ όλων των ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ  και των ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ του Χαϊδαρίου

Η πρόσφατη Εθνική τραγωδία με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ανέδειξε το ζωτικής σημασίας θέμα της ασφάλειας στην καθημερινή ζωή όλων μας.

Ταυτόχρονα κατέγραψε την διαχρονική παθογένεια ενός συστήματος που προκάλεσε την απώλεια 57 συμπολιτών μας, θέτοντας  στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων τον έλεγχο και την πρόληψη  που πρέπει να χαρακτηρίζει τα σχέδια και τις ενέργειες κάθε σοβαρής και αποτελεσματικής Πολιτείας.

Με την παρούσα παρέμβασή μου, μέσω αυτής της ανοιχτής επιστολής που απευθύνεται πρωτίστως στην σημερινή δημοτική αρχή, θέλω να επικεντρωθώ στον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο ζωτικό θέμα της ασφάλειας.

Μπορεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση να έχει έναν τέτοιο ρόλο;

Η απάντηση είναι ότι μπορεί, στην βάση του πλαισίου των αρμοδιοτήτων που της αναγνωρίζει και της παρέχει το υφιστάμενο Νομικό πλαίσιο.

Είναι γνωστό ότι στις αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εντάσσεται  ο έλεγχος και η συντήρηση των δημοτικών κτιρίων εν γένει, κάθε κτιριακής δημοτικής δομής και βεβαίως όλων των δημοσίων σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Θεμελιώδες στοιχείο αποτελεί η ασφαλής κατάσταση και λειτουργία των προαναφερόμενων δημοτικών δομών, γεγονός που προϋποθέτει να λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα ελέγχου, πρόληψης και συντήρησης και κάθε άλλης παρέμβασης προκειμένου να εξασφαλίζεται η ασφάλεια στον μέγιστο δυνατό βαθμό.

Στην βάση των παραπάνω, και με δεδομένο ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ρόλο στο ζωτικής σημασίας αυτό θέμα, εξειδικεύοντας το στον Δήμο μας, ΚΑΛΩ την διοίκηση του Βαγγέλη Ντηνιακού να προχωρήσει άμεσα τις διαδικασίες για τον  ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ όλων των δημοτικών κτιρίων, πρωτίστως όλων των  ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ και ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ του Χαϊδαρίου.

Είναι γνωστό ότι η Πατρίδα μας είναι από τις πλέον σεισμογενείς χώρες, γεγονός που επιβάλλει να λαμβάνονται όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα πρόληψης και ελέγχου σε κάθε κτιριακή κατασκευή, πόσο μάλλον όταν αυτή στεγάζει δημόσιες λειτουργίες, πολύ δε περισσότερο όταν αναφερόμαστε σε σχολικές μονάδες.

Θέλω να επαναλάβω σε όλους τους τόνους και με την μεγαλύτερη ένταση την προτροπή μου προς την σημερινή διοίκηση Βαγγέλη Ντηνιακού για τον  ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ όλων των δημοτικών κτιρίων, πρωτίστως όλων των ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ και ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ του Χαϊδαρίου.

Ανεξάρτητα αν η παραπάνω πρόταση – προτροπή βρει «ευήκοα ώτα» από τον σημερινό Δήμαρχο, από την πλευρά μου θέλω να δεσμευτώ ότι το συγκεκριμένο ζήτημα θα αποτελέσει  βασική μου προτεραιότητα , από τις πρώτες κιόλας ημέρες της Δημαρχιακής μου θητείας.

Άρης Πανόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Χαϊδαρίου
Μάρτιος 2023

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button