ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Πανικός στο Δαφνί – Πυρκαγιά στην Εθνική Οδό

Φωτιά που ξέσπασε γύρω στις 15.00 στις πλευρές της Εθνικής Οδού, στο ύψος του Δαφνίου, προκάλεσε τεράστιο κίνδυνο για το υψηλό δάσος που υπάρχει εκατέρωθεν της Λεωφόρου, ενώ κάηκε ένα τροχόσπιτο επιχείρησης που εδρεύει στο σημείο αυτό.

Πανικός στο Δαφνί - Πυρκαγιά στην Εθνική Οδό 3
Οι ιδιοκτήτες της μάντρας με τα τροχόσπιτα βλέπουν την περιουσία τους να καίγεται μπροστά στα μάτια τους.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, καθώς και υδροφόρα και προσωπικό του Δήμου Χαϊδαρίου.

Πληροφορίες περιοίκων που δεν κατέστη δυνατό να διασταυρωθούν, λένε ότι η φωτιά ξεκίνησε από το πλάι της Εθνικής Οδού, στο σημείο όπου υπάρχει πάρκινγκ και σκουπίδια, μεταδότηκε στα πεύκα, έκαψε το τροχόσπιτο και ακολούθως μεταφέρθηκε απέναντι και έφτασε στο ψηλό μέρος της κώμης των πεύκων. Καλώδιο της ΔΕΗ κόπηκε και έπσε στο έδαφος, βγάζοντας μεγάλους σπινθήρες, προκαλώντας σοβαρό κίνδυνο για όλο το δάσος, όπως και για τη Μονή Δαφνίου, που βρίσκεται περίπου 100 μέτρα πιο πάνω.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει σβηστεί ακόμη η φωτιά, ωστόσο η ισχυρή παρουσία των πυροσβεστικών δυνάμεων, όπως και το γεγονός ότι δεν φυσάει δυνατά, δίνουν αισιοδοξία ότι δεν θα επεκταθεί. Η κυκλοφορία στα δύο ρεύματα διεξάγεται με διακοπές.

Πανικός στο Δαφνί - Πυρκαγιά στην Εθνική Οδό 5
Κομμένο καλώδιο της ΔΕΗ προκαλέι σπινθήρες στην άκρη του δρόμου, στο ρεύμα της ανόδου.
Η πυρκαγιά μεταδόθηκε και σε άλλα πεύκα μέσα στη μάντρα, προκαλώντας πανικό.
Πανικός στο Δαφνί - Πυρκαγιά στην Εθνική Οδό 7
Πυροσβέστες κόβουν τα σύρματα για να έχουν πρόσβαση στη φωτιά, προς το Άλσος Δαφνίου, που επίσης βρέθηκε σε μεγάλο κίνδυνο

Πανικός στο Δαφνί - Πυρκαγιά στην Εθνική Οδό 9 Πανικός στο Δαφνί - Πυρκαγιά στην Εθνική Οδό 11 Πανικός στο Δαφνί - Πυρκαγιά στην Εθνική Οδό 13 Πανικός στο Δαφνί - Πυρκαγιά στην Εθνική Οδό 15 Πανικός στο Δαφνί - Πυρκαγιά στην Εθνική Οδό 17 Πανικός στο Δαφνί - Πυρκαγιά στην Εθνική Οδό 19

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button