ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παλαίμαχοι Δάφνης Δάσους Χαϊδαρίου

Λίγο πριν το κλείσιμο του χρόνου έγινε η καθιερωμένη συνάντηση των Παλαίμαχων Δάφνης Δάσους Χαϊδαρίου, όπου τιμήθηκαν για την προσφορά τους  ο Ασπρογέρακας Κώστας  , Δημητρούγκας Γρηγόρης, Κοκκάρας Κώστας.

Παλαίμαχοι Δάφνης Δάσους Χαϊδαρίου

Παπαχαρίσης, Κοκκάρας, Τσαγκούρης Ασπρογέρακας, Παπαχαρίσης, Μπίτσιος Παλαίμαχοι Δάφνης Δάσους Χαϊδαρίου Παλαίμαχοι Δάφνης Δάσους Χαϊδαρίου Χαλακατεβάκης,Σηφάκης, Μανιός, Ξυράφης

Στη συνέχεια ρωτήσαμε και μάθαμε λίγα ακόμα πράγματα για αυτό τον σύλογο ο οποίος αν και προσδιορίζεται ως παλαίμαχοι είναι ιδιαίτερα μάχιμοι σε πολλά πεδία. Μείναμε εντυπωσιασμένοι όταν μιλήσαμε με τον υπεύθυνο της ομάδας και πρόεδρο τους Παπαχαρίση Γιώργο και τον αντιπρόεδρο της Μπίτσιο Παναγιώτη για τη φλόγα προσφοράς με την οποία διακατέχονται.

Μια ομάδα που μετέχει στο πρωτάθλημα βετεράνων αλλά με πλήρη επίγνωση τόσο του ανταγωνιστικού της ρόλου όσο και του κοινωνικού της. Μέσα στο μικρό χρονικό διάστημα από την ίδρυση τους πρόλαβαν να μετρήσουν πολλές δραστηριότητες και ένας μεγάλος προγραμματισμός για τα επόμενα δύο χρόνια.
Ιδρύθηκαν μόλις το 2015 κυρίως από την αγάπη τους για το ποδόσφαιρο. Υπηρετούν το άθλημα, όπως έκαναν και όταν «επαγγελματικά» ασχολούνταν με αυτό, αλλά τώρα πιο συνειδητοποιημένοι και πιο ώριμοι θέλουν να παραμείνουν ενεργοί και να δηλώνουν παρών στα αγωνιστικά δρώμενα.

Μέσα σε σχετικά λίγο χρονικό διάστημα έκαναν εντυπωσιακό έργο:

  • Δημιούργησαν Τράπεζα Αίματος
  • Πρόσφεραν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χαϊδαρίου τρόφιμα αξίας 1000 ευρώ, σε έναν αγώνα με του βετεράνους του Παναθηναϊκού.
  • Σε έναν μοναδικό αγώνα με την Εθνική Ενόπλων, προσέφεραν είδη ρουχισμού και επέδειξαν την αλληλεγγύη τους στο προσφυγικό καταυλισμό Σκαραμαγκά. Μια ομάδα προσφύγων, των οποίων ανέλαβε την χορηγία η ομάδα των Παλαίμαχων Δάφνης Δάσους, μετείχε στον αγώνα ένταξης τους στον κοινωνικό ιστό της περιοχής. Η εκδήλωση είχε τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και του Υπουργείου Αθλητισμού με την παρουσία των υφυπουργών και του Κου Κοντονή.
  • Με δύο εκδηλώσεις και φιλανθρωπικά τουρνουά ενίσχυσαν οικονομικά τον μη κερδοσκοπικό σύλλογο Γέφυρα Ζωής, αποσπώντας την τιμητική τους διάκριση.
  • Διοργάνωσαν σεμινάριο Καρδιοαναπνευστικής Ανάνηψης στο οποίο δέκα (10) αθλητές της ομάδας πήραν δίπλωμα ανανήπτη με ειδικότητα στη χρήση καρδιακού απινιδωτή. Τα έξοδα καλύφθηκα από το ταμείο της ομάδας τους.
  • Μετά από πρόταση τους προς την Ένωση Παλαίμαχων Αθηνών όλοι οι αθλητές της ένωσης θα μπορέσουν οικειοθελώς να περάσουν από προληπτικές εξετάσεις στο Ευρωπαϊκό Καρδιολογικό Ινστιτούτο. Οι αθλητές της ομάδας τους, έχουν ήδη περάσει.
  • Με συντονισμένες πρωτοβουλίες της Διοίκησης και συνάντησης με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Ίδρυμα δώρισε έναν απινιδωτή μεγάλης αξίας στην ομάδα καθιστώντας τη, την πρώτη ομάδα που θα φέρει φορητό απινιδωτή.
  • Παράλληλα, διοργάνωσαν σεμινάριο πρώτων βοηθειών στο οποίο μετείχαν όλες οι ομάδες της Ένωσης Παλαίμαχων με μεγάλη απήχηση στα αθλητικά δρώμενα όχι μόνο των παλαίμαχων.

Η νέα χρονιά τους βρήκε να καταστρώνουν τα σχέδια τους μέχρι και το καλοκαίρι και πέρα από εκεί. Όπως μου είπαν «Θέλουμε χωρίς καμία ιδιοτέλεια να είμαστε κοντά στον συμπολίτη που έχει ανάγκη, στον συναθλητή, στον άπορο. Να γίνουμε συνείδηση. Να δείξουμε στους πιο νέους την κοινωνική διάσταση του αθλητισμού. Να προστατεύσουμε με την πρόληψη συναθλητές μας.»

Από τη μεριά μας ευχόμαστε καλή συνέχεια στην αξιέπαινη προσπάθεια τους. 

Οι Παλαίμαχοι Δάφνης Δάσους Χαϊδαρίου στο Fb

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button