ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Παλαιά Εθνική Αθήνας – Θήβας: 54,7 εκατ. ευρώ για νέα χάραξη

Ταχύτερη και ασφαλέστερη η Παλαιά Εθνική Αθήνας – Θήβας με χρηματοδότηση 54.7 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής – Υπεγράφη η έγκριση χρηματοδότησης για την κατασκευή της νέας χάραξης η δημοπράτηση της οποίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ένα σημαντικό έργο για την Αττική με την υπογραφή από τον Περιφερειάρχη Αττικής της ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» της Πράξης «Κατασκευή νέας χάραξης και βελτίωση υφιστάμενης στην Π.Ε.Ο ΑΘΗΝΩΝ-ΘΗΒΩΝ. Η δημοπράτηση του έργου αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.

Πρόκειται για ένα οδικό έργο, στο τμήμα από την παράκαμψη της Μάνδρας και μέχρι το 17ο Χιλιόμετρο (Οινόη), συνολικού προϋπολογισμού 54,7 εκ. €, το οποίο αναμένεται να συνεισφέρει σημαντικά στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, στη μείωση του χρόνου μετακίνησης και στη μείωση των ατυχημάτων.

Η έγκριση της χρηματοδότησης, υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλου, του Δημάρχου Μάνδρας Ειδυλλίας Χρ. Στάθη, του Προϊστάμενου της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόση, αιρετών και στελεχών της Περιφερειακής Ενότητας Δ. Αττικής.

Βλέπε και Καταστροφή στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθήνας – Θήβας από την φονική πλημμύρα

Παλαιά Εθνική Αθήνας – Θήβας: Πού θα γίνει η κατασκευή νέας χάραξης

Το έργο αφορά στην κατασκευή νέας χάραξης και βελτίωσης της υφιστάμενης στην Παλαιά Εθνική Αθήνας – Θήβας . Η αρχή του έργου χωροθετείται στο πέρας του έργου «Βελτίωση χάραξης και διαπλάτυνση στο τμήμα Μάνδρα – Οινόη. Το έργο χωρίζεται σε τρία διακριτά τμήματα: το πρώτο τμήμα μήκος 3,65χλμ αφορά στη χάραξη που εγκαταλείπει την υφιστάμενη Παλαιά Εθνική Αθήνας – Θήβας και κινείται βορειότερα και σχεδόν παράλληλα με αυτή, το δεύτερο τμήμα μήκους 1,05 χλμ (συνέχεια του προηγούμενου) αφορά στο τμήμα της αρτηρίας που είναι σύμφωνα με την εγκεκριμένη οριστική μελέτη οδοποιίας και το τρίτο μήκους 6,36 χλμ (συνέχεια του προηγουμένου) αφορά στο τελευταίο τμήμα της αρτηρίας. Εξαιρείται το τμήμα μήκους 1,6 χλμ περίπου στην περιοχή του οικισμού «Πανόραμα».

Παλαιά Εθνική Αθήνας - Θήβας

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button