ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

 Καταστροφή στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθήνας – Θήβας από την φονική πλημμύρα

Σοβαρά προβλήματα στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθήνας – Θήβας προκλήθηκαν, μετά την φονική πλημμύρα στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας. Από τις 20/11 η ΓΑΔΑ ανακοίνωσε την απαγόρευση της κυκλοφορίας, παντός είδους οχήματος (επιβατικά, φορτηγά, λεωφορεία, κ.λ.π.) για λόγους ασφαλείας, μέχρι τις 30/11, λόγω των καταστροφών που προκάλεσε η πλημμύρα στο οδόστρωμα και τα έργα υποδομής.

γράφει ο Γιάννης Δασκαλάκης

Η πραγματικότητα είναι ότι η Παλαιά Εθνική Οδό Αθήνας – Θήβας έχει καταστραφεί από το 5ο χλμ. μέχρι και το 10ο χλμ., ενώ σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και σε διάφορα τμήματα μέχρι και το 15ο χλμ., όπως στην καταστραμμένη διασταύρωση του οικισμού «Αγ. Αναργύρων», όπου ακόμα και σήμερα υπάρχει αυτοκίνητο μέσα στο ποτάμι.
Ο δρόμος σε όλη αυτή την απόσταση έχει υποστεί καθιζήσεις, οι οποίες καθημερινά όσο τα νερά αποσύρονται από το έδαφος κάτω από το οδόστρωμα μεγαλώνουν, με αποτέλεσμα η όποια διέλευση είναι δυνατή σήμερα να γίνεται μετά δυσκολίας.

 Καταστροφή στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθήνας – Θήβας από την φονική πλημμύρα 2
10ο χλμ. Ημ. Λήψης :24-11-2017

Ο δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας, ο οποίος εκτός από την Μάνδρα, δηλαδή την οικιστική περιοχή που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την πλημμύρα περιλαμβάνει και τους οικισμούς Οινόη, Ερυθρές, Βίλια, Πόρτο Γερμενό, Αλεποχώρι, έχει κυριολεκτικά κοπεί στα δύο.
Οι οικισμοί Οινόη, Βίλια, Ερυθρές και οι παραλιακοί Πόρτο Γερμενό, Ψάθα δεν συνδέονται πλέον με την Αθήνα, παρά μόνο μέσω Θηβών, παρ’ ότι απέχουν μόνο 55 χλμ. από την Αθήνα.

 Καταστροφή στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθήνας – Θήβας από την φονική πλημμύρα 4
7ο χλμ. Ημερομηνία λήψης 24-11-2017

Οι επιπτώσεις της διακοπής τη σύνδεσης με την Αθήνα είναι καταστροφικές για το Δήμο, διότι:
α. Δεν υπάρχει δυνατότητα ανεφοδιασμού τροφίμων, καυσίμων και γενικότερα προμηθειών των επιχειρήσεων.
β. Δεν υπάρχει συγκοινωνία.
γ. Οι περιοχές οι οποίες ζουν από τον τουρισμό Βίλια – Πόρτο Γερμενό – Αλεποχώρι – Ψάθα, στερούνται επισκεψιμότητας.
Ο οικονομικός μαρασμός για το σύνολο του δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας, μέσα στο πλαίσιο της ευρύτερης οικονομικής κρίσης που περνάει η χώρα μας, είναι πλέον αναπόφευκτος.
Επιβάλλεται τα έργα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθήνας – Θήβας να ξεκινήσουν άμεσα, χωρίς άλλη χρονοτριβή διότι μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει ασχοληθεί, παρά μόνο η Ελληνική Αστυνομία, η οποία κάθε τόσο μετακινεί τους κώνους, ανάλογα με την πρόοδο καθιζήσεων στο οδόστρωμα. Το έργο των περίπου 10χλμ. είναι πολύ σοβαρό για την βιωσιμότητα των περιοχών της Δυτική Αττικής και την επιβίωση των κατοίκων της.

 Καταστροφή στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθήνας – Θήβας από την φονική πλημμύρα 6
7ο χλμ. Ημερομηνία λήψης 24-11-2017

Η οικονομική καταστροφή των δημοτών του δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας, στο σύνολό του, είναι πραγματικότητα.

Δεν αντέχει λοιπόν το έργα αυτό σε καθυστερήσεις, αναβολές και αναστολές. Πρέπει το αρμόδιο Υπουργείο και η Περιφέρεια, ΑΜΕΣΑ να αντιληφθούν την αναγκαιότητα του έργου και να επιληφθούν της αποκατάστασης του δρόμου, επιδεικνύοντας την απαιτούμενη σοβαρότητα.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button