ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Παγκόσμιος Διαγωνισμός Ρομποτικής: Πρωτοπόρα συμμετοχή Δημοτικού Σχολείου του Χαϊδαρίου

Ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός Ρομποτικής “FirstLegoLeague, Challenge” προσέλκυσε πολλά σχολεία με αξιόλογες συμμετοχές, μεταξύ τους και ένα Δημοτικό από το Χαϊδάρι.

Πρόκειται για το 8ο Δημοτικό, του οποίου οι μαθητές κατασκεύασαν μακέτα ηλιοθερμικών κεραμιδιών την οποία και παρουσίασαν στον διαγωνισμό.

Παγκόσμιος Διαγωνισμός Ρομποτικής, η ανακοίνωση του Σχολείου

Στο πλαίσιο των διάφορων δράσεων που έχει αναλάβει το σχολείο μας, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη συμμετοχή των μαθητών σε εξωσχολικούς διαγωνισμούς, με σκοπό την ανάπτυξη δεξιοτήτων και τη διεύρυνση των πνευματικών οριζόντων των μαθητών.

Κατόπιν συστηματικής προετοιμασίας, οι μαθητές της Ε’ Τάξης έλαβαν μέρος στο πλάνο «Παγκόσμιος Διαγωνισμός Ρομποτικής της Lego Foundation First Lego League Challenge», όπου συμμετέχουν μαθητές ηλικίας 10 έως 18 ετών. Η συμμετοχή των μαθητών σε αυτόν τον Διαγωνισμό ενίσχυσε την αυτοπεποίθησή τους και τους έδωσε την ευκαιρία να ασκηθούν στη ρομποτική και την κωδικοποίηση υψηλού επιπέδου με σκοπό την πραγματοποίηση περίπλοκων αποστολών σχετικών με την ενέργεια. Οι μαθητές επίσης, κατασκεύασαν μακέτα ηλιοθερμικών κεραμιδιών την οποία και παρουσίασαν στα πλαίσια του διαγωνισμού και απέκτησαν πολύτιμες γνώσεις για τις πηγές ενέργειας τις οποίες έθεσαν και σε εφαρμογή.

Επιπλέον, οι μαθητές τιμήθηκαν με μετάλλια για την εξαιρετική τους εμφάνιση και διέπρεψαν σε όλα τα μέρη του Διαγωνισμού. Το σχολείο μας ήταν μεταξύ των δύο μόνο Δημόσιων Σχολείων που συμμετείχαν, ενώ οι υπόλοιποι συμμετέχοντες προέρχονταν από ιδιωτικούς ομίλους.

Η εν λόγω συμμετοχή θεωρείται πρωτοπόρα για το Δημόσιο Σχολείο εν γένει, ενώ συνεχίζεται και το επόμενο εκπαιδευτικό έτος με τη δημιουργία αφιλοκερδούς εκπαιδευτικού ομίλου με σκοπό την άνοδο των μαθητών στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο και την εξέλιξή τους στη ρομποτική και την κωδικοποίηση.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button