ΑΠΟΨΕΙΣ

“Όταν δεν σέβεσαι τους εργαζόμενους, δείχνεις ποιος είσαι!”

Βασίλης Τσίτσος,
Επικεφαλής Συντονιστικού Δημοτικής Παράταξης “Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου”

"Όταν δεν σέβεσαι τους εργαζόμενους, δείχνεις ποιος είσαι!" 3
Β. Τσίτσος

Βασικό κριτήριο για κάθε Δημοτική Αρχή αποτελεί η αποτελεσματικότητά της στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, αλλά και ο σεβασμός που επιδεικνύει απέναντι στους πολίτες και στους εργαζόμενους του Δήμου. Ενώ για το πρώτο υπάρχουν πολλές φορές αντικειμενικές δυσκολίες που δυσχεραίνουν το παραγόμενο έργο, για τα υπόλοιπα δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία.

Σε συνέχεια πολλών κρουσμάτων ασεβούς συμπεριφοράς απέναντι σε εργαζόμενους του Δήμου μας, έφτασε στα χέρια μας διαμαρτυρία εργαζομένων στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Χαϊδαρίου, για τους οποίους μέχρι και σήμερα 23 Ιουλίου δεν έχει υπάρξει προγραμματισμός των καλοκαιρινών τους αδειών με αποτέλεσμα να έχει πάει στράφι οποιοσδήποτε οικογενειακός προγραμματισμός για διακοπές.

Πρόκειται στην πλειοψηφία τους για εργαζόμενους με Σύμβαση Μίσθωσης Έργου, ωρομίσθιους συμβασιούχους δηλαδή με μπλοκάκι, οι οποίοι εργάζονται με περιορισμένα εργασιακά δικαιώματα, έξι τουλάχιστον ημέρες την εβδομάδα με χαμηλό συνολικό μισθό. Ακόμα και τις ολιγοήμερες διακοπές που δικαιούνται αυτοί και οι οικογένειές τους θα τις κάνουν εις βάρος των εισοδημάτων τους διότι απλά για τις ημέρες που δεν εργάζονται δεν πληρώνονται.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά η Δημοτική Αρχή, αντιμετωπίζοντάς τους ως παρακατιανούς, δεν φρόντισε τα αυτονόητα, να προγραμματίσει την λειτουργία του Κολυμβητηρίου ώστε να διασφαλίζεται η εξυπηρέτηση των αθλούμενων αλλά και οι καλοκαιρινές άδειες των εργαζομένων. Μόλις προχθές (!!!) ανακοινώθηκε ότι το Κολυμβητήριο θα παραμείνει μεν ανοιχτό έως τις 11 Αυγούστου αλλά δεν είναι γνωστό πότε θα ανοίξει, ώστε οι εργαζόμενοι να πρέπει επιστρέψουν στην εργασία τους.

Ελπίζοντας ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, το οποίο προήλθε από αμέλεια και όχι σκοπιμότητα, καλούμε έστω και την τελευταία στιγμή την Δημοτική Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της και να ενημερώσει άμεσα τους εργαζόμενους για το χρόνο της καλοκαιρινής τους άδειας ώστε να προβούν στον αναγκαίο προγραμματισμό των διακοπών τους, αλλά μάλλον είναι πολύ αργά για αυτό.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button