ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Όργωσαν το σπίτι μας” – Νέες διαδοχικές διαρρήξεις στο Δάσος

Το άρθρο μας “Διαρρήξεις από συμμορία που κρύβεται στο άλσος”, πυροδότησε διαδοχικές επαφές με την εφημερίδα μας συμπολιτών, που κατοικούν στην ανατολική πλευρά του Δάσους και έχουν πέσει θύματα των νεαρών διαρρηκτών -μάλλον πρόκειται για τους ίδιους. Χτες και πάλι μάς ήρθαν σχετικά μηνύματα από την ίδια περιοχή, για διαρρήξεις και απόπειρες διαρρήξεων. Η εκτίμηση της γειτονιάς είναι ότι οι νεαροί κλέφτες κρύβονται στο άλσος του Θεαθήναι, αλλά και στο 5ο Γυμνάσιο, “εποπτεύοντας” την περιοχή για ευκαιρίες δράσης στα γύρω σπίτια, χωρίς να κυκλοφορούν διαρκώς στους δρόμους, προσπερνώντας έτσι τον σκόπελο της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Ο κ. Γ.Ν. είπε χαρακτηριστικά στο “Χαϊδάρι Σήμερα” (4/1/2021): “Ακόμη μια διάρρηξη σήμερα στις 19.00 στην οδό Σικελιανού κοντά στο Θεαθήναι. Η κατάσταση έχει πάει στο απροχώρητο. Η συχνότητα αλλά και το θράσος των ληστών είναι χαρακτηριστικό. Αναδείξτε το θέμα σας παρακαλώ, οι κάτοικοι είναι αν ανάστατοι. Μετά την κλοπή συναντήθηκαν στην εν λόγω οδό και όλοι είχαν να διηγηθούν μια διάρρηξη που συνέβη πρόσφατα>

Από το δική της πλευρά η κ. Ν.Κ. γράφει: “Τρεις νεαροί είναι, λυμαίνονται πολύ καιρό την περιοχή. Τους είδα καθώς έφευγαν από το σπίτι μου. Προσπάθησαν να το διαρρήξουν ενώ ήμαστε μέσα, χτύπησε ο συναγερμός και αποθαρρύνθηκαν… αναρριχώνται σε μπαλκόνια και πηδούν με μεγάλη ευκολία”.

“Όργωσαν το σπίτι μας”

"Όργωσαν το σπίτι μας" - Νέες διαδοχικές διαρρήξεις στο Δάσος 1
Έσπασαν το παράθυρο για να το ανοίξουν από το εσωτερικό πόμολο.

Δραματική ήταν η διήγηση για όσα έζησε νεαρό ζευγάρι λίγο πριν τα Χριστούγεννα, όταν επιστρέφοντας στο σπίτι στις 9 μμ το βρήκαν διαλυμένο. Το χειρότερο, όπως μας είπαν, ήταν ότι το τετράχρονο παιδάκι τους αντίκρισε τις εικόνες της λεηλασίας, μόλις μπήκαν, και σοκαρίστηκε. “Γιατί μπαμπά μας έκαναν κακό;”, ρωτούσε.

“Νοιώθεις σαν να είσαι βιασμένος” μας είπε σε βιντεοκλήση ο κ. Δ.Α., ανάβοντας το ένα τσιγάρο μετά το άλλο, τρεις μέρες μετά την εισβολή στο σπίτι του και ενώ ακόμη προσπαθούν να το συμμαζέψουν και να σβήσουν τα σημάδια των κλεφτών, που δεν άφησαν κυριολεκτικά τίποτε όρθιο.

"Όργωσαν το σπίτι μας" - Νέες διαδοχικές διαρρήξεις στο Δάσος 3

“Φύγαμε από το σπίτι λίγο πριν από τις 7 μμ και γυρίσαμε στις 9 μμ. Μπήκαν σπάζοντας το παράθυρο της κρεβατοκάμαρας και σε αυτό το διάστημα μετακίνησαν και πέταξαν στο πάτωμα τα πάντα. Διαλύσανε το σπίτι μας! Πιστεύω ότι παρακολουθούσαν και μας είδαν να φεύγουμε.”

“Έψαξαν τα πάντα, μέχρι και τον κάδο του πλυντηρίου. Εμείς δεν έχουμε χρήματα και κοσμήματα στο σπίτι. Μας πήραν λοιπόν ρούχα και παπούτσια. Και άλλη φορά μας είχαν κλέψει παρόμοια είδη”.

Ο κ. Α. πιστεύει ότι οι διαρρήκτες είναι περισσότεροι από 4-5 που σημειώνει στο προαναφερθέν άρθρο ο συμπολίτης Μ.Κ. Μάλιστα είναι σίγουρος ότι δύο από αυτούς τους συνάντησε δυο μέρες μετά πάλι να περιφέρονται στη γειτονιά. “Ήταν αυτοί, φορούσαν κουκούλες και μάσκες, είμαι βέβαιος. Εδώ οι κάτοικοι είμαστε μετρημένοι στα δάχτυλα, γνωριζόμαστε όλοι και τέτοια εποχή, λόγω των συνθηκών, δεν υπάρχουν άλλοι περαστικοί. Είναι πολύ νέοι, ίσως και 17ρηδες, όχι ξένοι όχι Ρομά. Είναι Έλληνες”. Και αυτός είναι σίγουρος ότι ορμητήριό τους είναι το 5ο Γυμνάσιο.

“Νόμος και τάξη”

Αυτά είναι τα νέα από το ανατολικό Δάσος, αλλά δυστυχώς όχι μόνο. Η ασφάλεια του πολίτη στο σπίτι του πρέπει να απασχολήσει πιο σοβαρά την πολιτική ηγεσία της χώρας, που διαρκώς με το σύνθημα “νόμο και τάξη” πολιτεύεται, αλλά πάντα μακριά από τις γειτονιές του κόσμου. Ούτε καν οι λιγοστές τοπικές αστυνομικές δυνάμεις δεν είναι διαθέσιμες για το έργο αυτό, γιατί επιστρατεύονται κάθε τόσο για την αστυνόμευση του λοκντάουν στον Ασπρόπυργο, το Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών στον Σκαραμαγκά κοκ.

Αυτά τα αναφέρουμε για να τα λάβουν υπόψη τους όσοι κατά τον σχολιασμό ξεσπάσουν πάνω στους αστυνομικούς, οι οποίοι στην πραγματικότητα “τρέχουν και δεν φτάνουν”.

Δεν γίνονται καταγγελίες από τα θύματα

Πολλοί συμπολίτες δεν κάνουν καταγγελία στην Ασφάλεια για την διάρρηξη ή την απόπειρα διάρρηξης στο σπίτι τους, ίσως γιατί θεωρούν ότι η παρουσία της ΔΙΑΣ ή άλλης ομάδας, είναι αρκετή για να “πάρει το δρόμο” της η υπόθεση. Όμως χρειάζεται και καταγγελία στην Ασφάλεια Χαϊδαρίου, ώστε να ξεκινήσει προανάκριση και να “δένονται” τελικά τα στοιχεία και να προχωρά η εξιχνίαση. Γνωρίζουμε ότι αρκετά θύματα κλοπών στην περιοχή που αναφέρεται στο άρθρο δεν έχουν κάνει καταγγελία.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button