ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΑΓΟΡΑ

Γιάννης Στύλιος – Γραμματόσημο: “Κάποια από τα νέα μέτρα φέρνουν ποιότητα!”

Πολύς κόσμος θέλει επιτέλους να «ξεσκάσει», πίνοντας έναν καφέ με φίλους ή απολαμβάνοντας μαζί τους ένα γεύμα ή ένα ποτό, όμως για να συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να περιμένουμε ακόμη ένα μήνα. Πώς θα γίνει τότε αυτό χωρίς κινδύνους μετάδοσης του ιού; Εδώ σαν βασικό σύμμαχο έχουμε το “έξω”! Μιλήσαμε με τον Γιάννη Στύλιο, ιδιοκτήτη του Γραμματόσημου, που δεν θεωρεί εύκολη την επιστροφή, ωστόσο λέει ότι κάποια από τα μέτρα αξίζει να μείνουν για πάντα! 

Κανόνες για την εστίαση

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, καφετέριες, εστιατόρια και ταβέρνες που διαθέτουν τραπεζάκια σε εξωτερικούς χώρους, μπορούν να δέχονται και πάλι πελάτες από την 1η Ιουνίου.

Η χρήση μάσκας και γαντιών από το προσωπικό θα είναι υποχρεωτική και επί πλέον κάθε τραπεζάκι στις καφετέριες επιβάλλεται να έχει απόσταση από το άλλο τουλάχιστον δύο μέτρων. Επιπλέον, θα επιτρέπεται ένα άτομο ανά τρία τ.μ. στον εξωτερικό χώρο, όπου θα βρίσκονται τα τραπεζάκια της επιχείρησης. Ακόμη, κάθε παρέα σε καφέ και εστιατόρια δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τα τέσσερα άτομα. 

Από την άλλη, η λειτουργία στον εσωτερικό χώρο καφέ και εστιατορίων αναμένεται να αργήσει αρκετά, καθώς προσδιορίζεται για το έβδομο και τελευταίο στάδιο της άρσης των μέτρων. Αυτό το στάδιο δεν έχει προσδιοριστεί χρονικά και θα αποφασιστεί από τις Αρχές, ανάλογα με την απόδοση των μέτρων περιορισμού έως τα μέσα Ιουνίου.

Δυνατότητα να βγάζουν τραπεζάκια έξω έχουν όλα τα μαγαζιά, ειδικά αν μιλάμε για τη δική μας πόλη! 

Συντηρητική επιστροφή

Το Χαϊδάρι Σήμερα μίλησε για την “επόμενη μέρα” με έναν από τους πιο έμπειρους επιχειρηματίες του κλάδου στην πόλη, τον κ. Γιάννη Στύλιο, ιδιοκτήτη του “Γραμματόσημου” στην πλατεία του Δάσους. Επισήμανε ότι η επιστροφή στη δουλειά δεν θα είναι μια διαδικασία χωρίς προβλήματα, το αντίθετο μάλιστα, γι’ αυτό θεωρεί αναγκαία μια μείωση της τάξης του 50% σε μισθώματα, φόρους, δημοτικά τέλη.

Ωστόσο τόνισε ότι κάποια από τα μέτρα που θα τηρηθούν για την ασφάλεια όλων, όπως η απόσταση ανάμεσα στα τραπεζοκαθίσματα είναι ποιότητα, που αξίζει μάλιστα να μονιμοποιηθεί! Κατά τα άλλα, το άνοιγμα θα γίνει με συντηρητικό πνεύμα, για παράδειγμα θα επανέλθει με το 1/3 των εργαζομένων, περιμένοντας να δει πώς θα διαμορφωθεί η νέα πραγματικότητα και η κίνηση.

Γιάννης Στύλιος - Γραμματόσημο: "Κάποια από τα νέα μέτρα φέρνουν ποιότητα!" 3
Σε απόκοσμη μοναξιά η πλατεία, περιμένει το τέλος του lockdown για να ξαναδεχτεί τους φίλους της (πανοραμική φωτό Γιώργος Μαλιώτης).

Να τι μας είπε ο κ. Στύλιος:

«Αποφάσισα με το που θα ξανανοίξουν οι χώροι μαζικής εστίασης να σερβίρω καφέδες και εκτός καταστήματος, μέσω διανομής και take away. Έτσι η επιχείρηση μου δεν θα ξανακλείσει ποτέ. Με βάση τα νέα μέτρα που θα τηρηθούν για τις επιχειρήσεις μας πιστεύω πως, αν υπάρξουν οριζόντιες μειώσεις της τάξης του 50% σε μισθώματα, φόρους, δημοτικά τέλη θα μπορούμε να καλύπτουμε τα έξοδα μας. Πιστεύω πάντως πως η απόσταση ανάμεσα στα τραπεζοκαθίσματα που αναμένεται να μας επιβάλουν είναι ποιότητα. Πιθανόν το συγκεκριμένο μέτρο να γίνει και μόνιμο. Η επιχείρησή μου απασχολούσε 23 υπαλλήλους. Όλοι τους βρίσκονται σε αναστολή εργασίας. Με το άνοιγμα των καταστημάτων θα καλέσω για δουλειά μόνο το 1/3 από αυτούς, ενώ δεν γνωρίζω πότε θα τους ξαναχρειαστώ όλους… Από την πλευρά μου δεν θα απαιτούσα η κυβέρνηση να δώσει κάποιες παροχές στους επιχειρηματίες, αλλά να μην τους ζητήσει καμία καταβολή! Θεωρώ πολύ δύσκολο να καταφέρουν να επιβιώσουν όλες οι επιχειρήσεις του κλάδου μας στο Χαϊδάρι».

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button