ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Όπως στήθηκε στο Ελλάντα η τηλεκπαίδευση, έτσι και δουλεύει

Vasilis Karagiorgos

Πολλή κουβέντα έχει γίνει για το σύστημα τηλε-εκπαίδευσης, για το αν λειτουργεί σωστά ή όχι.

Συνήθως, σε ένα τέτοιο μεγάλο έργο πρώτα σχεδιάζεις, μετά υπολογίζεις παραμέτρους και μεταβλητές (όγκος δεδομένων, πλήθος συμμετεχόντων κλπ.) και αφού υλοποιήσεις με τα κατάλληλα υλικά/προγράμματα, τότε ΠΡΙΝ μπεις στη φάση της χρήσης υπάρχει η φάση της ΔΟΚΙΜΗΣ.

Αυτή η ριμαδοφάση της δοκιμής ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ.

Αφού υπάρχει η πιθανότητα νέου lockdown (πράγμα που το έλεγαν όλοι καιρό τώρα), κάνεις τις δοκιμές σου πιο νωρίς, από Σεπτέμβρη. Κλείνεις για ΜΙΑ ΜΕΡΑ τα σχολεία και δοκιμάζεις το σύστημα. Αλλά επειδή όλα φτιάχνονται με προχειρότητα στο Ελλάντα, έτσι και εδώ αυτό έγινε.

Και για πιο σύστημα μιλάμε… για το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, που τα πρωινά -προ covid19- “κολλούσε” ακόμα και το webmail!!! Και μην ακούτε ότι “υπήρχε πανευρωπαϊκό πρόβλημα”. Όλοι οι χρήστες συνδέονται στο ΠΣΔ, μαθητές γυμνασίου, λυκείου και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Και λογικό είναι ότι σήμερα νωρίς το πρωί να μην υπάρχει πρόβλημα σύνδεσης λόγω μειωμένης χρήσης. Προσωπικά εγώ, που δοκίμασα να μπω στις 9:45, δεν μπορούσα να συνδεθώ ΠΟΥΘΕΝΑ (webmail – webex – sch.gr). Για να μην αναφέρουμε το τι γίνεται σε όσους έχουν μειωμένη ταχύτητα σύνδεσης με χρήση ADSL. Ενώ ακόμα υπάρχουν μαθητές-οικογένειες χωρίς τηλεφωνική γραμμή/κινητό στο σπίτι τους. Κατά τα άλλα, όπως αναφέρουν τα κανάλια… ΟΛΑ σήμερα λειτούργησαν σωστά.

Τα συμπεράσματα δικά σας….

11/11/2020

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button