ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Όποιο χαρτί ζητήσεις από το Δήμο, στην «πόρτα» σου με ένα κλικ

Μια νέα εφαρμογή, την οποία υλοποιεί το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αναβαθμίζει τις υπηρεσίες του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Χαϊδαρίου, καθώς δίνει τη δυνατότητα διεκπεραίωσης υποθέσεων πολιτών χωρίς την φυσική τους παρουσία.

Πρόκειται για την πλατφόρμα myKEPlive, η οποία πανελλαδικά χρησιμοποιείται ήδη από 60 δήμους και 75 ΚΕΠ και πετυχαίνει σημαντικά αποτελέσματα στην εξοικονόμηση χρόνου και την πάταξη της γραφειοκρατίας. Το Χαϊδάρι εντάθηκε τις τελευταίες ημέρες στο πρόγραμμα myKEPlive μαζί με άλλους δεκαπέντε Δήμους.

Οι υπηρεσίες της παρέχονται μέσω προγραμματισμένης βιντεοκλήσης, κατά την οποία εκπαιδευμένοι υπάλληλοι του ΚΕΠ εξυπηρετούν τον πολίτη. Το έντυπο που εκδίδεται αποστέλλεται ηλεκτρονικά ή με συστημένη επιστολή. Να σημειωθεί ότι αυτή την περίοδο λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, η προσέλευση στα ΚΕΠ γίνεται μόνο με ραντεβού, που κλείνεται είτε τηλεφωνικά είτε μέσω email.

Μέσω της πλατφόρμας myKEPlive παρέχονται διαδικασίες υψηλής ζήτησης μέσω των τεσσάρων θεματικών υπηρεσιών:

1. Πληροφόρηση – Αίτηση.

2. Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις.

3. Εξυπηρέτηση Πολιτών με Αναπηρία

4. Εξυπηρέτηση από τον οικείο Δήμο.  

Γιώργος Αργυρόπουλος: «Εξασφαλίζεται το απόρρητο της βιντεοκλήσης»

Το «Χαϊδάρι Σήμερα» μίλησε σχετικά τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, κ. Γιώργο Αργυρόπουλο:

  • Η πλατφόρμα είναι προσωρινή λόγω των έκτακτων αναγκών ή θα είναι στη διάθεση των πολιτών  και μετά το τέλος του κορωνοΐού;

Πιθανότατα θα παραμείνει. Δεν υπάρχει λόγος να ανασταλεί η λειτουργία της. Άλλωστε όλες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που έχει θεσπίσει το συγκεκριμένο υπουργείο συνεχίζουν κανονικά.

  • Το ΚΕΠ Χαϊδαρίου διαθέτει εξειδικευμένο υπάλληλο για να να εξυπηρετεί πολίτες μέσω βιντεοκλήσεων;

Έχει γίνει ήδη εκπαίδευση στους υπάλλήλους του. Άμεσα σε κάποιον από αυτούς θα ανατεθεί η συγκεκριμένη αρμοδιότητα.

  • Από πότε θα ξεκινήσει η εφαρμογή αυτής της υπηρεσίας;

Ουσιαστικά μπορεί να μπει ένας πολίτης στην πλατφόρμα και να κλείσει  ραντεβού. Να σημειωθεί πως οι βινετοκλήσεις είναι απόρρητες και τα δεδομένα τους δεν αποθηκεύονται.

  • Το πακέτο υπηρεσιών εφαρμόζεται σε ΚΕΠ άλλων Δήμων της Δυτικής Αθήνας;

Είμαστε από τους πρώτους στο Λεκανοπέδιο. Από όσο γνωρίζω στη Δυτική Αθήνα, χρησιμοποιείται από τα ΚΕΠ των Δήμων Ιλίου και Αγίων Αναργύρων.  

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button