ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ολική κυκλοφοριακή αντιδρόμηση στην οδό Φλούντζη

Απόφαση-σταθμός του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από αίτημα των τοπικών επιχειρήσεων. Αλλάζει οριστικά η κατεύθυνση της κυκλοφορίας στην οδό Φλούντζη, που συνδέει τη Λ. Αθηνών με το Στρατόπεδο και το το Αττικό Νοσοκομείο.

Η αντιδρόμηση της Φλούντζη αποτελεί χρόνιο αίτημα των επιχειρηματιών της περιοχής, το οποίο έμενε στο επίπεδο της συζήτησης. Ο λόγος για τον οποίο ζητούσαν την αλλαγή κατεύθυνσης της κυκλοφορίας ήταν πως η υπάρχουσα κατάσταση έχει αποτέλεσμα τη μειωμένη κίνηση στα καταστήματά τους και η περιοχή θύμιζε έρημη γειτονιά.

Οι παλιότεροι Χαϊδαριώτες γνωρίζουν ότι η οδός Φλούντζη αποτελούσε έναν από τους ακμαιότερους εμπορικούς δρόμους της πόλης. Από εδώ έμπαιναν και έβγαιναν στα στρατόπεδα χιλιάδες αξιωματικοί και οπλίτες κάθε μέρα. Το κλείσιμο των Στρατοπέδων έβλαψε ασφαλώς τα πολυπληθή -κάποτε- καταστήματα. Ωστόσο οι επιχειρηματίες αποδίδουν την δραματική πτώση του τζίρου τους και στο γεγονός ότι η μονοδρόμηση της Φλούντζη από το Στρατόπεδο προς τη Λ. Αθηνών ήταν το τελικό χτύπημα. Δηλαδή, ενώ εκατοντάδες αυτοκίνητα περνούν από αυτό το δρόμο, σπάνια κάποιος οδηγός σταματά για ψώνια. Οι καταστηματάρχες θεωρούν ότι το να περνούν οι στρατιωτικοί και οι εργαζόμενου του Νοσοκομείου μπροστά από τα μαγαζιά τους το μεσημέρι, την ώρα που φεύγουν για το σπίτι τους, σημαίνει ότι δεν θα σταματήσουν για καφέ, τσιγάρα κτλ. Το ίδιο συμβαίνει και με τους εργαζόμενους και επισκέπτες του Νοσοκομείου. Προτιμούν λοιπόν οι επιχειρηματίες την αντίθετη ροή, προς την Ρίμινι, ελπίζοντας ότι η πρωινή κίνηση του κοινού μπροστά από τα μαγαζιά τους και όχι από την οδό Ηρακλέους, θα τονώσει τα οικονομικά τους.

Αντιδρόμηση

Σύμφωνα με τη σημερινή κυκλοφοριακή κατάσταση, η οδός Φλούντζη, από τη συμβολή της με την οδό Ρίμινι έως την οδό Πρεβέζης είναι μονόδρομος με κατεύθυνση προς την οδό Πρεβέζης. Παράλληλα, από τη συμβολή της με την Πρεβέζης έως τη Λεωφόρο Αθηνών, είναι διπλής κατεύθυνσης. Επίσης η οδός Πρεβέζης είναι μονόδρομος, με κατεύθυνση κυκλοφορίας από την Φλούντζη προς την Ηρακλέους. Ακόμα, ο παράδρομος της οδού Ηρακλέους είναι μονόδρομος, με κατεύθυνση από την Πρεβέζης προς την οδό Φλούντζη, ενώ δεν υπάρχει σύνδεση από την Πρεβέζης με την Ηρακλέους και τη Λεωφόρο Αθηνών, διότι η Ηρακλέους είναι «κλειστός» δρόμος.

Μετά από μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας και με εισήγηση της τόσο η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, όσο και στη συνεδρίαση της 8ης Ιουνίου 2017 του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε ομόφωνα η αντιδρόμηση αυτών των οδών. Με τη νέα απόφαση αναμένεται να επέλθει αναβάθμιση στην επισκεψιμότητα των τοπικών επιχειρήσεων.

Η αντιδρόμηση θα εφαρμοστεί, αφού πρώτα ελεγχθεί η συγκεκριμένη απόφαση και εγκριθεί από την Τροχαία.

Αξίζει να εξεταστεί και η δημιουργία κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση Ρίμινι – Φλούντζη, όπου συγκλίνουν 8 ρεύματα κυκλοφορίας, δημιουργώντας μια δαιδαλώδη κατάσταση. Ο κυκλικός κόμβος αποτελεί πρόταση των κατοίκων και έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε άλλους Δήμους, σε ανάλογες περιπτώσεις.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button