ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Όλη μέρα κορναρίσματα, δεν αντέχονται!”

“Καλοκαίρι είναι, ας γίνει μια καλύτερη προσπάθεια, γιατί όλη μέρα κορναρίσματα δεν αντέχονται…”. Ο συμπολίτης που βρίσκεται στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ζητά να γίνει πιο διακριτή η αφετηρία του λεωφορείου της Δημοτικής Συγκοινωνίας στην Πλατεία Ελευθερίας, διότι πάνω της παρκάρουν ΙΧ αυτοκίνητα.

Ο συνομιλητής μας, που μιλάει με ιδιαίτερη ευγένεια και δεν εκδηλώνει σε κανένα σημείο αγανάκτηση, μας λέει ότι είναι περίοικος και μεταφέρει την ίδια επιθυμία όλων κατοίκων που υποφέρουν, καθώς, όπως μας λέει, καθημερινά από τα 22 δρομολόγια που κάνει το λεωφορείο της πιλοτικής στα 15 κατά μέσο όρο βρίσκει τη θέση πιασμένη! Σε αυτή την περίπτωση ο οδηγός αναγκάζεται να κορνάρει για να έρθει ο ιδιοκτήτης του ΙΧ να το πάρει, πράγμα εξόχως ενοχλητικό, καθώς γίνεται και τις μεσημεριανές ώρες κοινής ησυχίας.

“Μερικοί μεγάλοι άνθρωποι στις 2.30, 3, 4 το μεσημέρι θέλουμε να ξεκουραστούμε”, μας λέει και συνεχίζει: “Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Υποφέρουν και οι οδηγοί (μερικοί ακούν “τα σκολιανά τους” από αγανακτισμένους οδηγούς που έχουν παρκάρει εκεί, γίνονται φασαρίες και ακούγονται ύβρεις). Ακόμη, μερικές φορές το λεωφορειάκι αναγκάζεται να κάνει κύκλους από Λ. Αθηνών – Ηρ. Πολυτεχνείου και πάλι πίσω, μέχρι να ελευθερωθεί η αφετηρία. Βλάπτεται δηλαδή και το ίδιο το συγκοινωνιακό έργο. Δεν είναι κατάσταση αυτή”.

Ο συμπολίτης λέει ότι φταίει το γεγονός πως δεν είναι πολύ εμφανής η σήμανση (υπάρχουν κάποιες κορδέλες, μια πινακίδα και μια κίτρινη γραμμή) με αποτέλεσμα οδηγοί από άλλες περιοχές, που δεν ξέρουν ότι εκεί είναι θέση για λεωφορείο, να παρκάρουν αμέριμνοι το δικό τους όχημα.

“Πιστεύετε ότι χρειάζεται περισσότερη αστυνόμευση;”, τον ρωτάμε. “Θα σας πω τι συνέβη μια φορά που ήρθε η Τροχαία“, μας είπε. “Ένας αστυνομικός γνωμάτευσε ότι δεν υπάρχει τροχαία παράβαση, διότι δεν υπάρχει απαγορευτικό σήμα για στάση – στάθμευση. Άρα χρειάζεται σχετικό απαγορευτικό, νομίζω όμως ότι είναι αμφίβολο αν αυτό μπορεί να γίνει λόγω του πιλοτικού, άρα πρόσκαιρου, χαρακτήρα της συγκεκριμένης Δημοτικής Συγκοινωνίας”.

Το μόνο που μένει, όπως μας λέει, είναι πιο μια εμφανής σήμανση ότι πρόκειται για αφετηρία λεωφορείου.

"Όλη μέρα κορναρίσματα, δεν αντέχονται!" 1

Το θέμα του παρκαρίσματος πάνω στην αφετηρία της Δημοτικής Συγκοινωνίας έχει βάλει με αναρτήσεις της και η δημοτική σύμβουλος κ. Δήμητρα Δούμουρα (η φωτογραφία δική της).

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Είναι αυτή σωστή θέση για το λεωφορείο της Δημοτικής Συγκοινωνίας;

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button