ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Είναι αυτή σωστή θέση για το λεωφορείο της Δημοτικής Συγκοινωνίας;

Από τις 15 Απριλίου είναι γεγονός η πιλοτική γραμμή της Δημοτικής Συγκοινωνίας Χαϊδαρίου με προκράτηση θέσης, που συνδέει το Δάσος με το Κέντρο και εξυπηρετεί και τα Κουνέλια. Πιο συγκεκριμένα, η λεωφορειακή γραμμή συνδέει την Πλατεία Ελευθερίας με τον Σταθμό Αγία Μαρίνα, μέσω κυκλικής διαδρομής.

Πέρα από τη διαδικασία της προκράτηση θέσης από το κινητό τηλέφωνο, που για τους περισσότερους είναι μια απλή υπόθεση αλλά για μερικούς πρόβλημα (άλλωστε είναι μια πιλοτική εφαρμογή του ΟΑΣΑ που παρέχεται δωρεάν και η μορφή της δεν αλλάζει), θέλουμε να σταθούμε στη θέση στάθμευσης – αναμονής του λεωφορείου στο Δάσος.

Η επιλογή της Πλατείας Ελευθερίας φαίνεται διπλά προβληματική:

  1. Δεν εξυπηρετεί τις “ορεινές” γειτονιές του Δάσους. Κι αν για να το πάρει κανείς απλώς κατηφορίζει, τα ζόρια είναι στην επιστροφή στο σπίτι, που πρέπει να περπατήσει στην ανηφόρα.
  2. Όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες, το λεωφορείο δεν χωράει στο χώρο στάθμευσης της Γ. Παπανδρέου. Όση ώρα περιμένει εκεί καταλαμβάνει και μέρος του οδοστρώματος, αναγκάζοντας τα άλλα αυτοκίνητα να κινηθούν στο αντίθετο ρεύμα. Το πόσο προβληματική είναι η κίνηση στη Γ. Παπανδρέου το γνωρίζουν όλοι καλά, γι’ αυτό η επιλογή της συγκεκριμένης θέσης αναμονής προκάλεσε έκπληξη. Ήταν που ήταν “στραβό το κλήμα” της τοπικής κυκλοφορίας στο Δάσος, δεν χρειαζόταν να το επιβαρύνει κι άλλο ο ίδιος ο Δήμος…

Η υπηρεσία αυτή της Δημοτικής Συγκοινωνίας έχει εξαγγελθεί εδώ και πολύ καιρό και προκαλεί εντύπωση ότι η πολύμηνη μελέτη της γραμμής κατέληξε σε αυτό το αποτέλεσμα.

Μια λύση θα ήταν να μεταφερθεί η αφετηρία του Δάσους στην πλατεία του Άνω Δάσους, ώστε να δοθεί λύση και στα δύο προβλήματα που αναφέρθηκαν.

Είναι αυτή σωστή θέση για το λεωφορείο της Δημοτικής Συγκοινωνίας; 3

ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ: Ξεκίνησε η γραμμή Δάσος – Κέντρο με προκράτηση θέσης

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button