ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Οικονομικά Δήμου Χαϊδαρίου: “Καλύπτεται η μισθοδοσία, αλλά όχι η ανάπτυξη της πόλης”

“Σήμερα μπορώ να πω με μεγαλύτερη βεβαιότητα ότι η εικόνα είναι πραγματικά δύσκολη, αλλά όχι μη αντιστρέψιμη”. Αυτή είναι η θέση του Θοδωρή Σπηλιόπουλου, επικεφαλής των Πολιτών σε Δράση, για την οικονομική κατάσταση του Δήμου Χαϊδαρίου, θέματος που κυριάρχησε στην επικαιρότητα της πόλης το τελευταίο διάστημα και συζητήθηκε αναλυτικά στη μαραθώνια συνεδρίαση της 25ης Νοεμβρίου.

“Οικονομικά Δήμου Χαϊδαρίου. Υπάρχουν ή όχι χρήματα;”

Η απάντηση του Θ. Σπηλιόπουλου στο κρίσιμο ερώτημα είναι ότι “υπάρχουν χρήματα για τη μισθοδοσία του προσωπικού με ένα έλλειμμα, το οποίο πιστεύω ότι είναι διαχειρίσιμο. Αλλά δεν υπάρχουν χρήματα επί της ουσίας για έργα ανάπτυξης στην πόλη.”

Ο κ. Σπηλιόπουλος θεωρεί το ευρύτερο πλαίσιο αρνητικό για την αυτοδιοίκηση, καθώς “κλείνει η στρόφιγγα”:

“Ποια είναι λοιπόν η κατάσταση; Το πολιτικό πλαίσιο είναι αρνητικό και για την τοπική αυτοδιοίκηση. Είμαστε σε συνθήκες μεταμνημονιακής μεν αλλά μνημονιακής πολιτικής, που ειδικά για το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης τα νούμερα τα οποία είναι αμείλικτα λένε ότι ενώ υπήρξε μία διαδικασία μετά από 10 χρόνια, επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, αύξηση του συνολικού ποσού που δόθηκε στην τοπική αυτοδιοίκηση και εννοώ όχι μόνο τα νούμερα του κρατικού προϋπολογισμού, αλλά και τα κατευθυνόμενα χρήματα άμεσα το “Φιλόδημος 1” και “Φιλόδημος 2″, που ξεκίνησαν από 400 εκατομμύρια και έγιναν 2,3 δισεκατομμύρια. Απ’ αυτά σήμερα έχουν απορροφηθεί 1,3 δισ. και με  προοπτικές  άμεσες για άλλα 400 εκατομμύρια σε πάνω από 500 έργα στοχευμένα. Αυτά τα χρήματα έδιναν τη δυνατότητα στους δήμους να μπορέσουν να κάνουν έργα, να ασχοληθούν με τη συγκοινωνία. Δυστυχώς έχει κοπεί κατά 600 εκατομμύρια το συνολικό πρόγραμμα που σημαίνει ότι κλείνει η στρόφιγγα. Πάνω σε μία φάση που τα χρήματα αυτά ήταν αναγκαία και πάρα πολλοί Δήμοι με τις τεχνικές υπηρεσίες αλλά και Περιφέρειες είχαν υπολογίσει ότι θα μπορέσουν να τα χρησιμοποιήσουν.”
Το ηχητικό της ολόκληρης της τοποθέτησης του επικεφαλής των Πολιτών σε Δράση εδώ. Σε κείμενο εδώ.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button