ΔΗΜΟΤΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Οι υποσχέσεις για ριβιέρα στο Σκαραμαγά και την Αφαία μετατράπηκαν σε χαβούζα”

Λαϊκή Συσπείρωση Χαϊδαρίου

Οι υποσχέσεις για ριβιέρα στο Σκαραμαγά και την Αφαία μετατράπηκαν σε χαβούζα. Η Λαϊκή Συσπείρωση Χαϊδαρίου καταγγέλλει και καταδικάζει την απαράδεκτη μεθόδευση της κυβέρνησης σε συμπαιγνία με την δημοτική αρχή Ντηνιακού, για την εγκληματική απόπειρα νομιμοποίησης της παράνομης χωματερής στο Σκαραμαγκά, μέσω της χωροθέτησης Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ).

Να πάρει άμεσα μέτρα η Διοίκηση του Δήμου για να σταματήσει το περιβαλλοντικό έγκλημα στη περιοχή και όχι να το νομιμοποιήσει.

Με το άρθρο 4 τροπολογίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος που ψηφίστηκε την Παρασκευή 4/12/2020, ορίζει την προσωρινή χωροθέτηση Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) 9 Δήμων, ανάμεσα τους και ο Δήμος Χαϊδαρίου. Χωρίς να πράξει έστω τα αυτονόητα η Δημοτική Αρχή, δηλαδή να ενημερώσει για αυτή τη σοβαρότατη εξέλιξη το Δημοτικό Συμβούλιο, πήρε απόφαση να υποβαθμίσει οριστικά την περιοχή της Αφαίας-Σκαραμαγκά.

Με τη σχετική τροπολογία με τον ψευδή τίτλο «Προσωρινή Λειτουργία Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων» εγκρίνεται η χωροθέτηση των ΣΜΑ διαφόρων δήμων που είναι σε λειτουργία και μεταξύ αυτών και μιας παράνομης χωματερής η οποία είναι εγκατεστημένη σε έκταση πρασίνου στο Σκαραμαγκά, που διεκδίκησε ο Δήμος στο κτηματολόγιο όταν ήταν διοίκηση η Λαϊκή Συσπείρωση και ενώ ο Αντιδήμαρχος κ. Καρατζαφέρης σε σχετική ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης πριν σχεδόν ένα μήνα, έκανε τον ανήξερο.

Φτάνει πια ο εμπαιγμός και η κοροϊδία της Δημοτικής Αρχής.

Να θυμίσουμε ότι όλα αυτά τα χρόνια με υποτιθέμενες “προσωρινές λύσεις”, παρατάσεις και με περιβαλλοντοκτόνες αποφάσεις των κυβερνήσεων και των περιφερειακών αρχών της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, γίνονταν επιτρεπτό σε διάφορους Δήμους, να λειτουργούν τέτοιες βλαβερές εγκαταστάσεις σε βάρος της υγείας των κατοίκων. Τώρα μπαίνει η ταφόπλακα και στο Δήμο μας.

Σε μια απαράδεκτη παραδοχή σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «….στο συγκεκριμένο οικόπεδο έχει γίνει στο παρελθόν ανεξέλεγκτη απόθεση μπαζών και ογκωδών αντικειμένων από αγνώστους, όπως αναφέρει και το δημοσίευμά σας. Ο Δήμος Χαϊδαρίου έχει χρησιμοποιήσει περιστασιακά το εν λόγω οικόπεδο ως άτυπο ΣΜΑ, λόγω της γειτνίασης του με το γκαράζ του Δήμου. Χωρίς να υπάρχουν στον χώρο οι προβλεπόμενες υποδομές, όπως είναι γνωστό».

Αφού είναι τόσο γνωστό το θέμα λοιπόν, ας μας απαντήσει η Δημοτική Αρχή:

  • Ποιος ξεκίνησε αυτό το αίσχος πριν περίπου 20 χρόνια και πότε σταμάτησε, για να έρθει τελικά η σημερινή και να νομιμοποιήσει αυτό το έγκλημα.
  • Ας μας απαντήσουν πότε λειτούργησε προσωρινό ΣΜΑ σε αυτή τη περιοχή;
  • Πότε συζητήθηκε αυτό το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο;
  • Πότε ενημερώθηκαν οι κάτοικοι και οι σύλλογοί τους;
  • Έχει γίνει μελέτη χωροθέτησης και περιβαλλοντικών όρων για τη συγκεκριμένη περιοχή;

Ο βερμπαλισμός, ο αυταρχισμός και η απαξίωση της Διοίκησης Ντηνιακού προς το δημοτικό συμβούλιο και τους κατοίκους φαίνεται για μια ακόμα φορά και μάλιστα για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

Η Δημοτική Αρχή Ντηνιακού πρέπει να απαντήσει άμεσα και στις καταγγελίες κατοίκων ότι τους τελευταίους μήνες αποθέτει απορρίμματα και μπάζα και ο Δήμος Χαϊδαρίου στη συγκεκριμένη περιοχή. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν «φρέσκα» σκουπίδια, κάτι που διαπιστώσαμε και ιδίοις όμμασι.

Και όλα αυτά στην εποχή της πανδημίας, λίγους μήνες μετά το φιάσκο της απώλειας της προβλήτας 4 στο Σκαραμαγκά, που δίνεται προίκα από τη Κυβέρνηση στο επόμενο ιδιοκτήτη των ναυπηγείων. Μήπως η υποσχόμενη «σφοδρή αντίδραση» της δημοτικής Αρχής που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, έχει τελικά τα αντισταθμιστικά της οφέλη;;;;

Φτάνει πια!! Να αποσυρθεί τώρα η απαράδεκτη τροπολογία. Να σταματήσει η υποβάθμιση της Αφαίας και του Σκαραμαγκά με προσωρινές λύσεις που τελικά θα καταλήξουν μόνιμες. Καμία εμπιστοσύνη στη Δημοτική Αρχή που παραπλανεί και εγκληματεί στο περιβάλλον με τις αποφάσεις της, υποθηκεύοντας το μέλλον των παιδιών μας.

Καλούμε όλους τους κατοίκους της περιοχής αλλά και όλους τους Χαϊδαριώτες να αντιδράσουν σε αυτήν την εξέλιξη.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button