ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

“Οι ταξιτζήδες ποτίζουν τα πλατάνια με τα μπουκαλάκια!”

“Έχει πέσει στην αντίληψη σας αυτό που συμβαίνει με τα πλατάνια στο Αττικό; Είναι στα όρια να ξεραθούν, έχουν ρίξει σχεδόν όλα τα φύλλα τους, οι ταξιτζήδες προσπαθούν με μπουκαλάκια να τα ψιλοποτίσουν αλλά αδύνατον. Τι κάνει ο Δήμος; Κρίμα πραγματικά κρίμα τα πλατάνια!”.

Το μήνυμα αυτό μας έστειλε ο κ. Γιάννης Τσιμπούκας και του υποσχεθήκαμε να ασχοληθούμε το το θέμα.

Πράγματι, έχει δίκιο. Η σειρά των πλατάνων μπροστά από το Νοσοκομείο, από την πύλη και προς τα πάνω, είναι σε κακά χάλια, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες που βγάλαμε. Τα ξερά φύλλα στο έδαφος μοιάζουν σαν να έχει μπει ο Νοέμβρης… Αντίθετα, η ίδια σειρά πλατάνων, αλλά στην αντίθετη κατεύθυνση, είναι θαλερή.

Ρωτήσαμε την Υπηρεσία Πρασίνου, που μας έδωσε την εξήγηση ότι η ζέστη παίζει το ρόλο της, αλλά τα δέντρα δεν κινδυνεύουν, παρόλο που έριξαν τα φύλλα τους.

Αν είναι θέμα έλλειψης νερού, επειδή ενδεχομένως μια γραμμή ποτίσματος δεν λειτουργεί καλά ή μερικά μπεκάκια χρειάζονται έλεγχο, δεν είναι άλυτο το πρόβλημα.

Υπάρχει όμως και μία άλλη πιθανότητα: Μήπως τα συγκεκριμένα δέντρα είναι άρρωστα; Η ασθένεια μεταχρωματικό έλκος πλατάνου “θερίζει” στην Ελλάδα από το 2010 και, αν πράγματι συμαβίνει αυτό, χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια για να μην επεκταθεί η ασθένεια στην υπόλοιπη αλέα του Αττικού (τα ίδια τα άρρωστα δέντρα δεν σώζονται).

"Οι ταξιτζήδες ποτίζουν τα πλατάνια με τα μπουκαλάκια!" 7

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button