ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι κολόνιες των 8 ευρώ και η απέλαση της ηλικιωμένης Γεωργιανής

Η φιλαρέσκεια χρόνους δεν κοιτά και δεν φρενάρει πουθενά -ούτε στη (μικρο)κλοπή ούτε στο ρίσκο της απέλασης. Θύμα της έπεσε μια ηλικιωμένη Γεωργιανή που δεν άντεξε στον πειρασμό να πάρει από το ράφι σούπερ μάρκετ δυο φτηνές κολόνιες, γιατί, όπως είπε στους αστυνομικούς που την συνέλαβαν, τις “χρειαζόταν πολύ”.

Στόχαστρο κλοπής έγινε ξανά μέσα σε διάστημα λίγων ημερών υποκατάστημα γερμανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ στο Χαϊδάρι. Το μεσημέρι της Πέμπτης 5 Νοεμβρίου μια ηλικιωμένη γυναίκα έκανε τα ψώνια της και πλήρωσε κανονικά το λογαριασμό της. Το παρουσιαστικό της δεν προκαλούσε άμεσα υποψίες. Κοντούλα, αδύνατη, κάποιας ηλικίας… Όμως περνώντας από το ταμείο είχε φροντίσει να κρύψει στις τσάντες της δύο κολόνιες αξίας 8 ευρώ -και οι δυο μαζί. Η κίνησή της είχε γίνει αντιληπτή από τον υπεύθυνο ασφάλειας του υποκαταστήματος, που κάλεσε την Αστυνομία.

«Δεν είχα να τις πληρώσω»

Προσήχθη στο Τμήμα Ασφάλειας Χαϊδαρίου, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ισχυρίστηκε πως χρειαζόταν τις κολόνιες για τον καλλωπισμό της, αλλά δεν είχε άλλα χρήματα μαζί της. Ζήτησε συγνώμη για την πράξη της. Είναι κάτοικος Χαϊδαρίου και φροντίζει μια υπέργηρη κυρία.

Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία της κλοπής.

Απέλαση ή έκδοση άδειας παραμονής

Και ενώ ο Εισαγγελέας έδωσε προφορική εντολή να αφεθεί ελεύθερη μέχρι την δίκη της, οδηγήθηκε ξανά στα κρατητήρια άλλης αστυνομικής υπηρεσίας, όπου και παραμένει μέχρι σήμερα.

Ο λόγος είναι ότι η 70χρονη Γεωργιανή δεν έχει προσωρινή άδεια παραμονής και ζει παράνομα στη χώρα μας. Ο δικηγόρος της ενημέρωσε τους αστυνομικούς πως θα επισπεύσει τις διαδικασίες προκειμένου να εκδοθούν τα απαραίτητα έγγραφα για την παραμονή της στη χώρα μας. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη διοικητική απέλαση της.  

Καταγγελία και για ένα σεντς 

Σύμφωνα με τοπική αστυνομική πηγή σε όλες τις περιπτώσεις κλοπών από το συγκεκριμένο υποκατάστημα, πολλές φορές πραγμάτων ευτελούς αξίας, η εντολή που έχουν οι υπεύθυνοι φύλαξης από την εταιρεία είναι να ζητούν πάντα την ποινική δίωξη των δραστών.  

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button