ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΥΠΟΔΟΜΕΣ

Οι εξελίξεις σχετικά με τις πεζογέφυρες της Λ. Αθηνών

Με την τοποθέτηση των μεταλλικών προστατευτικών στηθαίων έκανε ένα βήμα προς την ολοκλήρωση η πεζογέφυρα του Δάσους. Μένουν κάποιες εργασίες όπως η τοποθέτηση δαπέδου, πλεξιγκλάς στα πλαϊνά, φωτισμού, αλλά και δοκιμές. Υπολογίζεται ότι θα παραδοθεί στα μέσα Φεβρουαρίου.

Στο μεταξύ έχουν ξεκινήσει προπαρασκευαστικες εργασίες στο εργοτάξιο της πεζογέφυρας στο Παλατάκι. Η δρομολόγηση της κατασκευής της είναι σημαντική για την ασφάλεια των πεζών σε ένα πολυσύχναστο όσο και πολύ επικίνδυνο πέρασμα της Λεωφόρου, όπου έχουν σημειωθεί πολλά θανατηφόρα τροχαία. Παράλληλα φτάνει στο τέλος του το περιπετειώδες πρόγραμμα κατασκευής των 6 πεζογεφυρών στο Λεκανοπέδιο από το Υπουργείο Υποδομών, που πέρασε από “τα σαράντα κύματα” λόγω καθυστερήσεων στις εκταμιεύσεις, καθώς και άλλα προβλήματα κατά περίπτωση.

Η πεζογέφυρα στο Παλατάκι θα διαφέρει στην όψη από τις υπόλοιπες, διότι θα έχει περισσότερο μεταλλο και γυαλί σε βάρος του τσιμέντου, κατ΄ απαίτηση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, ώστε να μην προσβάλλεται ο μνημειακός χαρακτήρας του Πύργου Παλατάκι. Από όσο μπορέσαμε να παρακολουθήσουμε τις διαδοχικές μεταθέσεις του χρόνου παράδοσής της, η τελευταία αναπροσαρμογή ήταν για τον Μαιο του 2023, αλλά βεβαίως τώρα πια θα πάμε πιο μετά, μάλλον στο τέλος του καλοκαιριού – αρχές φθινοπώρου.

Φωτό: Dronevideo.gr

Η ολοκλήρωση του έργου ανάπλασης στην οδό Φαβιέρου, που αποδίδει φαρδύτερα πεζοδρόμια, σε συνδυασμό με τη λειτουργία της πεζογέφυρας στους επόμενους μήνες θα καταστήσει ευχερέστερη τη μετακίνηση μεταξύ Κέντρου – Γρηγορούσας. Όταν περί το τέλος του καλοκαιριού τελειώσουν τα έργα και στο Παλατάκι, η περιοχή θα έχει νέα εικόνα, όλοι θέλουμε να ελπίζουμε όμορφη και πιο λειτουργική.

Φωτό: Dronevideo.gr

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button