ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Όχι στο έγκλημα της Φυλής” – Ηχηρή αντίδραση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου

Την πλήρη αντίθεσή του στη δημιουργία νέας χωματερής στη Φυλή εξέφρασε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου. Μετά από πρόταση ψηφίσματος που κατατέθηκε από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», πραγματοποιήθηκε  χτες Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίαση. Αυτό διότι αύριο Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου έρχεται προς ψήφιση στο Περιφερικό Συμβούλιο Αττικής η απαράδεκτη, όπως χαρακτηρίζεται από πολλές πλευρές, Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για δημιουργία νέας χωματερής στη Φυλή. Με τις μεθοδεύσεις αυτές η Δυτική Αττική θα δέχεται για πάντα το σύνολο των απορριμμάτων της Αττικής, ενώ δρομολογούνται και εργοστάσια καύσης απορριμμάτων.

Το ψήφισμα έγινε ομόφωνα αποδεκτό από τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου και θα γνωστοποιηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε η στάση της παράταξης «Το Χαϊδάρι Ψηλά», που επέλεξε τη λευκή ψήφο και δεν προσμετρήθηκε ως αρνητική. Από την πλευρά τους οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελευθερία Τοκατλίδη και Γιάννης Θεοτοκάς, απείχαν.

Υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος

Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου απορρίπτει συνολικά την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και δηλώνει κάθετα αντίθετο στη δημιουργία νέας χωματερής στη Φυλή. Διεκδικούμε το άμεσο και οριστικό κλείσιμο της χωματερής. Η ζωή, η υγεία και η ποιότητα ζωής του λαού της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής δεν παζαρεύονται. Όχι άλλα εγκλήματα τύπου Φυλής στην Αττική. Χωροθέτηση ρυπογόνων δραστηριοτήτων με επιστημονικά κριτήρια και διαχείριση των απορριμμάτων με κριτήριο την υγεία του λαού και την προστασία του περιβάλλοντος».

Ανάλογες αποφάσεις έλαβαν τα Δημοτικά Συμβούλια και σε άλλες πόλεις της Δυτικής Αθήνας.

Απόστολος Θεοφίλης: «Γιατί ψηφίσαμε λευκό»

Σε επικοινωνία που είχε το «Χαϊδάρι Σήμερα» με τον Απόστολο Θεοφίλη, ζήτησε να πληροφορηθεί τους λόγους για τους οποίους η παράταξή του επέλεξε αυτή τη στάση.

Μας είπε πως θεωρεί λάθος το κείμενο, αφού δεν πρόκειται για δημιουργία νέας χωματερής, αλλά για επέκταση της υφιστάμενης. Κατά την άποψή του τοποθετείται σε λάθος κατεύθυνση και δεν βάζει το ψήφισμα στη σωστή του διάσταση. Δεν έχει γίνει καμία νέα χωροθέτηση. «Μιλάμε για μια επέκταση που θα καλύψει για τα επόμενα 2-3 χρόνια τις ανάγκες του λεκανοπεδίου, μέχρι να ξεκινήσουν τα εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων», μας δήλωσε.

Ακόμα χαρακτήρισε τη θετική ψήφο του σημερινού δημάρχου ως υποκριτική. Αφού, όπως είπε, με εισήγηση του πατέρα του Κυριάκου Ντηνιακού, την περίοδο που ήταν πρόεδρος του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Αθήνας (1994-1996), εισηγήθηκε και μετατράπηκαν τα λατομεία που βρίσκονται γύρω από το ΧΥΤΑ, σε χώρους εναπόθεσης σκουπιδιών.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ: Να αποτρέψουμε την περιβαλλοντική αδειοδότηση νέου ΧΥΤΑ στη Φυλή

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button