ΕΚΛΟΓΕΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ο Βασίλης Τσίτσος υποψήφιος δήμαρχος των Πολιτών σε Δράση Χαϊδαρίου

Νέος υποψήφιος δήμαρχος των Πολιτών σε Δράση Χαϊδαρίου είναι ο 44χρονος πολιτικός μηχανικός Βασίλης Τσίτσος. Αυτό αποφάσισε ομόφωνα η γενική συνέλευση της παράταξης, που συγκλήθηκε γι’ αυτό το σκοπό τη Δευτέρα 10 Απριλίου.

Η επιλογή του Βασίλη Τσίτσου ολοκληρώνει τη διαδικασία πλήρους ανανέωσης των Πολιτών σε Δράση, μιας εξαιρετικά μακρόβιας δημοτικής κίνησης. Η προσπάθεια μετάβασης σε νέα ηγετική ομάδα ξεκίνησε πριν από 2,5 χρόνια με την παραίτηση από τη θέση του δημοτικού συμβούλου του πρώην επικεφαλής, Θοδωρή Σπηλιόπουλου, όπως και του Κώστα Φωτεινάκη. Οι δυο τους ήταν αυτοί που πρώτοι καλωσόρισαν στα νέα του καθήκοντα τον Βασίλη Τσίτσο.

Ο Βασίλης Τσίτσος υποψήφιος δήμαρχος των Πολιτών σε Δράση Χαϊδαρίου 3
Θοδωρής Σπηλιόπουλος, Βασίλης Τσίτσος, Κώστας Φωτεινάκης μετά τη γενική συνέλευση.

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη σημειώνει: “Την Δευτέρα 10 Απριλίου πραγματοποιήθηκε μαζικότατη γενική συνέλευση των Πολιτών σε Δράση Χαϊδαρίου, στην οποία εκλέχτηκε ομόφωνα Υποψήφιος Δήμαρχος της παράταξης, για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ο 44χρονος Πολιτικός Μηχανικός Βασίλης Τσίτσος“.

Ο Βασίλης Τσίτσος είχε εκλεγεί πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των Πολιτών σε Δράση τον Ιούνιο του 2022, της οποίας αποστολή ήταν η κοινωνική σύγκλιση και σύνθεση προτάσεων, με άξονα το πρόγραμμα της παράταξης. Οι πολύμηνες διεργασίες ολοκληρώθηκαν στη χτεσινή γενική συνέλευση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Πολίτες σε Δράση αποτελούν μία εξαίρεση στον γενικό κανόνα, που λέει ότι μια δημοτική παράταξη γεννιέται και πεθαίνει με μοναδικό άξονα έναν υποψήφιο δήμαρχο. Οι ΠσΔ λειτουργούν από το 1998 (!), επεξεργάζονται και παράγουν θέσεις και προτάσεις για την πόλη, όχι σαν “σημαίες ευκαιρίας”, αλλά σαν κομμάτια ενός συνεκτικού και συνολικού προγράμματος.

Η νέα γενιά φιλοδοξεί να μετατρέψει σε εκλογική δυναμική την ιστορία της παράταξης και το πρόγραμμά της. Στο παρόν Δημοτικό Συμβούλιο την εκπροσωπούν η Άλκηστη Βίτσα, ο Δημήτρης Αλεξάκης και ο Αλέξανδρος Γερολυμάτος.

Βιογραφικό του υποψηφίου Δημάρχου

Ο Βασίλης Τσίτσος γεννήθηκε το 1979 και είναι Πολιτικός Μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών. Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Αντισεισμική Μηχανική και είναι Υποψήφιος Διδάκτορας του Τομέα Έργων Υποδομής και Αγροτικής Ανάπτυξης της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών – Μηχανικών Γεωπληροφορικής του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. Από το 2016 και μετά συμμετέχει στην διδασκαλία των μαθημάτων Τεχνική Μηχανική, Τεχνικά Υλικά, Μαθήματα Οπλισμένου Σκυροδέματος και Τεχνικά Έργα Υποδομής, καθώς και στην επίβλεψη διπλωματικών εργασιών.

Ασχολείται επαγγελματικά και ερευνητικά με το σχεδιασμό και τη μελέτη τεχνικών έργων υψηλών απαιτήσεων. Έχει εργαστεί σε ιδιωτικά μελετητικά γραφεία και σε δημόσιους φορείς. Αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή του, κατά την περίοδο 2007-2011, στην επιστημονική ομάδα του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), που  σχεδίασε και υλοποίησε το μεγαλύτερο πρόγραμμα πρωτοβάθμιου προσεισμικού ελέγχου, που έχει πραγματοποιηθεί έως σήμερα στη χώρα μας, όπου ελέγχθηκαν περίπου 6.100 σχολικά κτίρια.

Η ενασχόλησή του με τα κοινά έχει ξεκινήσει από τα μαθητικά του χρόνια. Από το 2017 και έως και σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ. (αντιπρόεδρος) του Εξωραϊστικού – Πολιτιστικού – Περιβαλλοντικού Συλλόγου Δαφνίου Χαϊδαρίου «Ο Δαφναίος Απόλλων». Παράλληλα διατέλεσε γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου και είναι ενεργό μέλος επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων στο χώρο των μηχανικών.

Είναι παντρεμένος με την Ευσταθία Τριανταφύλλου, προπονήτρια κολύμβησης στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Χαϊδαρίου και έχουν 2 δίδυμους δεκάχρονους γιους, τον Μπάμπη και τον Γιάννη.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button