ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΕΧΝΗ

Ο Τάσος Χαλκιάς αποχαιρετά τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο

Τάσος Χαλκιάς – Tasos Chalkias

1986. Κεντρική Σκηνή στο θέατρο τού Ερνέστου Τσίλερ, στην οδό Αγ. Κων/νου , όπου στεγάζεται το Ε.Θ. Ανέβασμα παράστασης του έργου “Αχ αυτά τα Φαντάσματα”, τού Εντουάρντο ντε Φίλιππο. Σκηνοθεσία Ανδρέας Βουτσινάς.

Ο Ανδρέας συνομιλεί με κάποιους συντελεστές και συ μας μιλάς για το έργο, για τους ρόλους μας, σε μένα στη Μαρία, στον Πέρη. Με αγάπη, με πάθος, με καλλιτεχνικό οίστρο! Τα μαλλιά σου κυματίζουν σαν του ποιητή Φανφάρα. θαρρείς. Κάθε τόσο στεγνώνεις το κούτελό σου μ’ ένα μαντήλι, έχει προχωρήσει ο Οκτώβρης μα το καλοκαιράκι κρατάει ακόμα…

Δοκιμάσαμε και κείνα τα ριγέ σταβρωτά κοστούμια και… συγνώμη Γιώργο… συγκινήθηκα.

Πώς στ’ αλήθεια να σ’ αποχαιρετήσω σύντεχνε φίλε μου, από Σκηνής δάσκαλέ μου, συνοδοιπόρε ομοϊδεάτη μου, ακούραστε θεατροπατέρα, άξιε του δασκάλου σου μαθητή, περήφανε θεατρίνε!

Έχε γειά, εν θεάτρω αδερφέ μου! Το δρομολόγιο το ξέρεις Γιώργο μου, μάς το έδειξαν πολλές φορές, ο Αισχύλος, ο Σοφοκλής, ο Ευριπίδης, ο φίλος σου ο Αριστοφάνης!

Ο κόσμος ο δικός μας και ο ελληνικός Λαός σε αποχαιρετούν με βαθιά θλίψη, που όμως την απαλύνουν ο νόστος κι οι θύμισες οι δημιουργικές. Με την υπογραφή του ονόματός σου και της ιδιαίτερα σημαντικής προσωπικότητάς σου.

Καλό ταξίδι μοναχικέ, σπουδαίε ηθοποιέ! Αληθινέ θεατράνθρωπε!

Τι άλλο από πρότυπο μπορείς να αποτελείς για μας πού μένουμε ακόμα πίσω, τι άλλο από ευλογημένη τύχη μπορούν να πουν πώς είχαν όσοι νέοι σύντεχνοί μας κατάφεραν να ενταχτούν στις διδασκαλίες σου, ακούγοντας από το στόμα σου με την μαγική σύνταξη τού λόγου σου πώς το ταλέντο, που οδηγεί στην σπουδαία στιγμή του έναν ηθοποιό δεν είναι τίποτε άλλο από το παρθενικό, τέλειο πέταγμα μιας πολύχρωμης ελεύθερης πεταλούδας!!!

Πού αρνείται να ενταχθεί σέ τακτικά δρομολόγια, προτιμώντας να περιοδεύει ανάμεσα στους Γαλαξίες… κι αν είναι… να κάψει εκεί τα φτερά της!

Έχε γειά Γιώργο μας, το ταξίδι σου να συντροφεύει η σκιά σου, πού κάποτε στα φτερά της κοίμισε και μας!

Και… Μιχαλακόπουλε που κατάγεσαι από την Ευρωπαϊκή Γορτυνία, επί τη ευκαιρία, χαιρέτα μας… την αιωνιότητα!

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button