Χαϊδάρι Σήμερα Στην Αυτραλία ο Γιάννης Μπαξεβάνης, για το νέο του Bar + Restaurant 2

Μελιτζάνες με μαύρο χοίρο

Υλικά για 5 μερίδες

500gr μαύρος χοίρος κομμάτια κύβους 4cm από το λαιμό ή από τη σπάλα.

1 κιλό μελιτζάνες μέτριου μεγέθους.

Λίγο ελαιόλαδο 

2 κρεμμύδια 

500 ml κόκκινο κρασί 

3 ντομάτες παραγινωμένες 

Λίγη Δάφνη, μπαχάρι, γλυκάνισος, κάρδαμος σπόροι 

Δύο περγαμόντο ή πορτοκάλι ή νεράντζι 

500 γραμμάρια άγριο ρύζι, Ηλέσιον Σπερχειού

50 γραμμάρια αμύγδαλα με τον φλοιό 

Λίγο βούτυρο για να βουτυρώσω την φόρμα.

Εκτέλεση

Έκοψα φέτες τις μελιτζάνες τις έπλυνα και τις άλειψα με ελαιόλαδο και τις έβαλα στο φούρνο πάνω σε γκριλ για να ψηθούν χωρίς να ξεραθούν, 10 λεπτά στους 190 βαθμούς.

Μαγείρεψα κοκκινιστό τον μαύρο χοίρο. Τον τσιγάρισα με ελαιόλαδο, κρεμμύδι ψιλοκομμένο, έσβησα με κόκκινο κρασί και πρόσθεσα ντομάτα τριμμένη. Από μπαχαρικά έβαλα δάφνη, μπαχάρι γλυκάνισο αστέρια, κάρδαμο σπόρους, όταν είναι η εποχή 2 περγαμόντα κομμένα στα δύο, λίγο νερό και τα άφησα να βράσουν 30 λεπτά.

Μετά πρόσθεσα το άγριο ρύζι Σπερχειού και κατέβασα την δύναμη  της φωτιάς λίγο.

Επειδή το άγριο ρύζι θέλει 45-50 λεπτά, αν ήταν άλλο ρύζι θα το έβαζα 25 λεπτά περίπου πριν ψηθεί το χοιρινό.

Όταν το ρύζι είναι ακόμα ζουμερό κατεβάζω από την φωτιά, αν χρειαστεί προσθέτω και λίγα υγρά.

Βουτυρώνω μία φόρμα εσωτερικά και πασπαλίζω με σπασμένα αμύγδαλα. Ντύνω εσωτερικά την φόρμα με τις φέτες της μελιτζάνας, γεμίζω με ρύζι και το χοιρινό βάζω σε δυνατό φούρνο 200 βαθμούς για 20′ 

Ξεφορμάρω μετά και σερβίρω με γιαούρτι… μμμμμ!