ΟΜΟΡΦΙΑΥΓΕΙΑ

Ο πιο σύγχρονος και σίγουρος τρόπος να νικήσετε την τριχόπτωση είναι αυτός

Της Βενετίας Μπλιάμπτη, Δερματολόγου-Αφροδισιολόγου

Ο πιο σύγχρονος και σίγουρος τρόπος να νικήσετε την τριχόπτωση είναι αυτός 3

Η απώλεια των μαλλιών και η τριχόπτωση είναι μια συνηθισμένη κατάσταση στους άνδρες, από μια ηλικία και μετά, ωστόσο παραμένει μια δυσάρεστη κατάσταση. Από σήμερα, όμως, όλοι οι άνδρες, με μικρό ή μεγάλο πρόβλημα αραίωσης μαλλιών, μπορούν να πάρουν βαθιά ανάσα ανακούφισης, καθώς η σύγχρονη δερματολογία μπορεί να αναστρέψει αυτήν την αγχωτική κατάσταση.

Μια πρωτοποριακή θεραπεία καταφέρνει να ισχυροποιήσει την αποκατάσταση της φυσιολογικής λειτουργίας της τριχοφυΐας. Πρόκειται για την αυτόλογη μεσοθεραπεία (ή PRP), μια απλή καιασφαλή μέθοδο με βιοτεχνολογία αιχμής, που υποστηρίζει την αναγέννηση και την επούλωση των ιστών χρησιμοποιώντας παράγοντες που βρίσκονται μέσα στον ίδιο τον ανθρώπινο οργανισμό και εντείνονται στην περιοχή του τριχωτού.

Πως εφαρμόζεται η αυτόλογη μεσοθεραπεία (PRP)

Η ενίσχυση της κυτταρικής ανάπλασης μέσω της συγκεκριμένης θεραπείας ενδείκνυται τόσο σε περιπτώσεις αρχόμενης τριχόπτωσης όσο και αποκατάστασης ήδη χαμένων τριχών, συμβάλλοντας σημαντικά στην πρόληψη σοβαρής αλωπεκίας. Αξιοσημείωτη είναι και η θετική δράση της PRP στις περιπτώσεις που ο ενδιαφερόμενος αποφασίσει να προχωρήσει σε μικρομεταμόσχευση τριχοθυλακίων, με ευεργετικά αποτελέσματα τόσο για τα προϋπάρχοντα ασθενικά μαλλιά όσο και για τα μεταφερόμενα τριχοθυλάκια.

Η διαδικασία ξεκινά με μια απλή αιμοληψία, ακολουθεί η φυγοκέντρηση, κατά την οποία γίνεται ο διαχωρισμός του πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια και η έγχυσή του στο δέρμα του τριχωτού με μικροενέσεις. Τα συμπυκνωμένα αιμοπετάλια απελευθερώνουν αυξητικούς παράγοντες – ισχυρά μόρια τα οποία ελέγχουν τη δραστηριότητα των βλαστικών κυττάρων. Παράλληλα, ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες, κύτταρα δηλαδή που παράγουν καινούργιο ιστό, καθώς και η μικροκυκλοφορία στον τριχοθύλακα. Με αυτόν τον τρόπο προάγεται και ο μηχανισμός κυτταρικής επιδιόρθωσης.

Γιατί η θεραπεία PRP είναι ασφαλής και 100% αποτελεσματική

Τα πραγματικά καλά νέα είναι ότι η μεσοθεραπεία PRP εκμεταλλεύεται τις φυσικές δυνάμεις του ίδιου του οργανισμού, ώστενα αποτελέσουν τους ουσιαστικούς θεραπευτές της τριχόπτωσης. Γι’ αυτό και είναι μια θεραπεία χωρίς τον παραμικρό κίνδυνο αλλεργικών αντιδράσεων ή αντιδράσεων υπερευαισθησίας. Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση, ενώ να πιθανό ήπιο οίδημα που θα εμφανιστεί στην περιοχή εφαρμογής υποχωρεί έπειτα από περίπου 48 ώρες. Κατ’ εκτίμηση, οι συνεδρίες μπορούν να επαναλαμβάνονται κάθε δύο μήνες, ενώ οι 4-6 εφαρμογές είναι μια μέση εκτίμηση για το σύνολό τους.

Τριχόπτωση λόγω εποχής ή άλλων παθολογικών αιτιών; Η μεσοθεραπεία PRP παρέχει αποτελεσματική λύση εφ’ όρου ζωής.

Ευχαριστούμε την κυρία Βενετία Μπλιάμπτη, Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο.
Η γιατρός είναι εξιδεικευμένη στην Αισθητική Δερματολογία και ιδιαίτερα στη Laser θεραπευτική, με πολύχρονη δραστηριοποίηση σε ένα από τα πρώτα δερματολογικά ιατρεία που χρησιμοποίησαν εξελιγμένα συστήματα laser στην Ελλάδα, επιστημονική υπεύθυνη του τμήματος Γ.Μ.Γ Κλινικής “Ρέα”.Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο facebook, στο instagram και στο κανάλι της στο youtube.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button