ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ο π. Παναγιώτης παρεμβαίνει για το άρθρο μας σχετικά με τον Άγιο Γεώργιο Δάσους

Ο πατήρ Παναγιώτης, εφημέριος του Αγίου Γεωργίου Δάσους Χαϊδαρίου, δίνει τις δικές του διευκρινίσεις σχετικά με το χτεσινό μας δημοσίευμα “Σήμερα στον Άη Γιώργη ήταν 100 ηλικιωμένοι σε μνημόσυνο” . Αναφέρθηκε στον αριθμό των πιστών που παραβρέθηκαν στις χτεσινές τελετές και σε λειτουργίες που ματαιώθηκαν, στο πλαίσιο της ανάληψης προληπτικών μέτρων για την διάδοση του κορωνοϊού. Σημειώνουμε ότι την πλευρά της εκκλησίας εχτές εκπροσώπησε στο άρθρο μας άνθρωπος του ναού και όχι ο ίδιος.

Ο ιερέας σημείωσε, σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εφημερίδα μας σήμερα το πρωί, ότι ο Άγιος Γεώργιος είναι παρεκκλήσιο και δεν έχει πέρασμα πιστών για να προσκυνήσουν, καθώς και ότι έχει ενημερωθεί το εκκλησίασμα να μην προσέρχεται τις καθημερινές.

“Σταματήσαμε το κατηχητικό, τον καφέ μετά τη θεία λειτουργία και τα μαθήματα αγιογραφικού κύκλου. Επίσης η προηγιασμένη λειτουργία της Τετάρτης δεν τελείται και μόνο η θεία λειτουργία της Κυριακής και οι Χαιρετισμοί γίνονται, μέχρι την απόφαση της Ιεράς Συνόδου”, τονίζει ο π. Παναγιώτης.

Σχετικά με τη χτεσινή αναφορά αναγνώστριά μας ότι στην πρωινή λειτουργία βρίσκονταν 100 άτομα, κυρίως ηλικιωμένοι, ο ιερέας αναγνώρισε ότι τόσος περίπου ήταν ο αριθμός. Με την παρατήρηση ότι δεν ήταν μόνο ηλικιωμένοι, αλλά ο μέσος όρος ηλικίας των παρόντων ήταν γύρω στα 45-50, σκορπισμένοι στον χώρο του ναού και τον γυναικωνίτη και με τις πόρτες ανοιχτές. Έγιναν δύο μνημόσυνα και ακολούθως μία βάπτιση, με όχι πάνω από 20 άτομα στον εξωτερικό χώρο. 

“Σε λίγο έχουμε κηδεία στην Αγία Παρασκευή. Να μην την κάνουμε; Τι να πούμε στους ανθρώπους;”, ολοκλήρωσε ο π. Παναγιώτης.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button