ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Ο ΟΣΕ “σφυράει κλέφτικα” για την ξέφραγη γέφυρα του Δαφνιού

Στη σιδηροδρομική γραμμή Ικόνιο – Θριάσιο, στο Δαφνί, αρκετοί πολίτες, κυρίως νεαρής ηλικίας, ανεβαίνουν πάνω στη γέφυρα για ψυχαγωγία, ενώ τα τρένα περνάνε σε απόσταση λιγότερη του ενός μέτρου δίπλα τους. Μερικοί δεν γνωρίζουν ότι από εκεί περνάει τρένο, νομίζοντας ότι ακόμη η γραμμή είναι ανενεργή, και το αντικρίζουν ξαφνικά μπροστά τους, σε ύψος 25 μ. πάνω από την Εθνικό Οδό… Επιπλέον, έχουν καταγραφεί περιστατικά λιθοβολισμού πάνω από τη γέφυρα, από ύψος 25 μέτρων, με θύματα οδηγούς που διέρχονται από την Εθνική Οδό, κάτω από τη γέφυρα (θα μπορούσε να προκληθεί ακόμη και θανατηφόρο ατύχημα).

Για τα θέματα αυτά στείλαμε ερωτήματα στον ΟΣΕ, που είναι αρμόδιος για τη γέφυρα και -λογικά- την τήρηση των μέτρων ασφαλείας σε αυτήν. Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από την ημέρα αποστολής των ερωτημάτων στο Γραφείο Τύπου του Οργανισμού, αλλά απάντηση δεν έχουμε πάρει.

Τα ερωτήματα είναι τα εξής:

-Επιτρέπονται οι περιηγήσεις κοινού πάνω στη γέφυρα; Θεωρείται ασφαλής προορισμός για βόλτα;

– Αν τα προηγούμενα δεν επιτρέπονται, ποιος φορέας είναι υποχρεωμένος να αναλάβει την ευθύνη να αποκαταστήσει την περίφραξη και να τοποθετήσει απαγορευτικές πινακίδες ή/και να αναθέσει την προστασία του χώρου σε εταιρεία security;

Σημείωση: Το Α.Τ. Χαϊδαρίου έχει παρέμβει αρκετές φορές, κόβοντας κλήσεις για παραβίαση μέτρων κατά του Covid-19 και σχηματίζοντας δικογραφίες για φθορές ξένης ιδιοκτησίας για λιθοβολισμούς. Αλλά όσο η περίφραξη παραμένει κομμένη, δεν αντιμετωπίζεται δραστικά το πρόβλημα.

Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει τελικά ανταπόκριση από τον ΟΣΕ.

Ο ΟΣΕ "σφυράει κλέφτικα" για την ξέφραγη γέφυρα του Δαφνιού 3

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button