ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ο Μιχάλης Σελέκος στον Αθήνα 9,84 για την πυρασφάλεια με “ατομική ευθύνη” και έξοδα των πολιτών

Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 για την πρόσφατη εγκύκλιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με τη λήψη μέτρων πυρασφάλειας, για τα οποία έχουν υπάρξει σφοδρές αντιδράσεις.

Κι αυτό γιατί ζητά από τους πολίτες να βρουν αρμόδιο τεχνικό επιστήμονα και να συντάξουν Έντυπο Αξιολόγησης Επικινδυνότητας και Τεχνικής Έκθεσης και στη συνέχεια να υποβάλουν τη Δήλωση Εφαρμογής των μέτρων πυρασφάλειας, αφού πρώτα έχουν κάνει όσα τους έχει πει ο επιστήμονας για την προστασία των ακινήτων τους. Όλα αυτά με δικά τους έξοδα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σελέκος τόνισε πως:

-Η εγκύκλιος είναι ανεφάρμοστη και έχει καταδικαστεί από το σύνολο των Δήμων.

-Μετακυλίει τα βάρη και το κόστος της πυροπροστασίας στους Δήμους και στους πολίτες, που θα πρέπει ξανά και ξανά να βάλουν το χέρι στην τσέπη, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση δίνει στον Δήμο Χαϊδαρίου μόλις 47.000 ευρώ από τα 200.000 που απαιτούνται για την πυρασφάλεια το εξάμηνο Μαΐου – Οκτωβρίου.

-Ο λαός θα πρέπει να διεκδικήσει ολοκληρωμένη αντιπυρική θωράκιση με ευθύνη και σχεδιασμό του κράτους. Αυτό είναι ένα από τα αιτήματα που θέτει ο Δήμος και για τα οποία διοργανώνει μεγάλη κινητοποίηση στις 21 Απριλίου στις 11:00, στην Πλατεία Δημαρχείου.

Ακούστε τα όσα είπε ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου στο ηχητικό αρχείο στο παρακάτω link, από το 42:50 και μετά

Περισσότερες πληροφορίες εδώ:

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button