ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ηρακλής Δρούλιας: Αυτή είναι η πολιτική μου επιλογή

 

Ο Ηρακλής Δρούλιας, επικεφαλής της παράταξης “Όραμα Δημιουργίας”, απαντά στο “Χαϊδάρι Σήμερα” για τις πολιτικές προθέσεις του μέσα στο πλούσιο σε εκλογικές αναμετρήσεις 2019. Βεβαιώνει λοιπόν ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος στο Χαϊδάρι και κλείνει το δρόμο στο ενδεχόμενο να εκτεθεί ως υποψήφιος βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής στον νεότευκτο Δυτικό Τομέα της Β΄ Αθήνας. 

Ακολουθεί η συνέντευξη. 

  • Κύριε Δρούλια σκοπεύετε να θέσετε υποψηφιότητα για βουλευτής με το ΚΙΝ.ΑΛ.;

Πριν από έξη περίπου χρόνια έκανα την επιλογή (μετά από μια μακρόχρονη πορεία στο Χώρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου) να ασχοληθώ ενεργά με τα κοινά σε τοπικό επίπεδο προσπαθώντας μαζί με πολλούς νέους ανθρώπους του Χαϊδαρίου να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για μια σύγχρονη βιώσιμη ευρωπαϊκή πόλη, με υψηλού επιπέδου παροχές προς τους πολίτες της. Θεωρώ πως η ανάγκη αυτή εξακολουθεί να υπάρχει αφού στα χρόνια που μεσολάβησαν η εικόνα της πόλης μας έχει περαιτέρω υποβαθμιστεί.

Είναι γεγονός πως η κατάτμηση της Β’ Αθηνών δίνει ένα κίνητρο σε ενεργούς πολίτες της Δυτικής Αθήνας να διεκδικήσουν την εκπροσώπηση της περιοχής μας -που έως τώρα ήταν μηδαμινή- στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, όμως με τις σημερινές συνθήκες μπορώ να σας διαβεβαιώσω κατηγορηματικά πως κάτι τέτοιο δεν είναι στις προθέσεις μου.

  • Η παράταξή σας θα δοκιμαστεί και πάλι στο δημοτικό τερέν;

Η παράταξή μας έχει συνεχή παρουσία όλα αυτά τα χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο με συνεχείς παρεμβάσεις και προτάσεις, στις τοπικές συνελεύσεις, στις γειτονιές της πόλης, στον εμπορικό κόσμο, στους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, πάντα με ορθολογισμό και σοβαρότητα προσπαθεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων και στη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας. Επομένως θεωρούμε πως επιβάλλεται να διεκδικήσουμε μια καλύτερη προοπτική για την πόλη που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε, δραστηριοποιούμαστε επαγγελματικά και αγαπάμε.

  • Υπάρχουν αλλαγές και νέα πρόσωπα στο συνδυασμό σας;

Με την πάροδο του χρόνου είναι δεδομένο πως υπάρχουν αλλαγές και νέα πρόσωπα. Η παράταξή μας βασίστηκε από την αρχή σε νέα πρόσωπα που δεν είχαν ασκήσει διοίκηση στον Δήμο κατά το παρελθόν. Ο πολυκερματισμός των προηγούμενων εκλογών δεν μας επέτρεψε να βρεθούμε μαζί με συμπολίτες μας που έχουν κοινές απόψεις και κοινά οράματα για το μέλλον της πόλης κάτι που είμαστε βέβαιοι πως θα γίνει αυτή τη φορά και κινούμαστε συνεχώς προς αυτή την κατεύθυνση. Νέα πρόσωπα, όχι μόνο ηλικιακά, συμμετέχουν ήδη στην παράταξή μας και η διεύρυνση αυτή θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες.

  • Με ποιες δυνάμεις στοχεύετε να συνεργαστείτε στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές;

Στόχος της παράταξής μας είναι να εκφράσει με ήθος, ρεαλισμό και σοβαρότητα το μέτωπο κοινής λογικής που τόσο πολύ έχει ανάγκη η χώρα σε όλα τα επίπεδα ενάντια στη μιζέρια, την ήσσονα προσπάθεια, τη συνωμοσιολογία και τον λαϊκισμό. Ενάντια στις παθογένειες του παρελθόντος που μας εμποδίζουν να δώσουμε μια καλύτερη προοπτική στα παιδιά μας. Να εκφράσουμε το μέτωπο κοινής λογικής που θέλει να δημιουργήσουμε σε όλα τα επίπεδα μια χώρα σύγχρονη, ανεπτυγμένη και πόλεις με βασικές υποδομές και σωστές λειτουργίες που διευκολύνουν τους πολίτες. Σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να συμμετέχουμε μαζί, όλοι όσοι έχουμε κοινές αντιλήψεις και οράματα για το μέλλον της πόλης μας. Με αυτές τις δυνάμεις σκοπεύουμε να συμπορευτούμε.

  • Θα θέλαμε το πολιτικό σας σχόλιο για την απλή αναλογική που εφαρμοστεί στους Δήμους.

Η απλή αναλογική στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν βοηθάει στη σωστή και ομαλή διοίκηση του δήμου ή της περιφέρειας και θα οδηγήσει σε αδιέξοδα και ακυβερνησία τους ΟΤΑ με απώτερο σκοπό τον έλεγχο τους από την κεντρική εξουσία. Αυτό είναι σχέδιο οπισθοδρόμησης αντίστοιχο με αυτά που ζούμε στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια και σε άλλους κρίσιμους τομείς όπως η παιδεία, η δικαιοσύνη, ο έλεγχος των ΜΜΕ κ.α. τα οποία φυσικά μας βρίσκουν αντίθετους. Ένας δήμος για να διοικηθεί σωστά και τεχνοκρατικά με σχέδιο και όραμα απαιτεί πρωτοβουλίες και ρήξεις με κατεστημένα και νοοτροπίες, κάτι που δεν επιτυγχάνεται με αποφάσεις που θα βασίζονται στην ισορροπία του τρόμου ανάμεσα σε διαφορετικές αντιλήψεις και μικροκομματικά συμφέροντα και συναλλαγές.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button