ΕΛΛΑΔΑ

Τι λέει ο Ευθύμιος Λέκκας για τον νέο σεισμό στη Βοιωτία

Καθησυχαστικός για τον σεισμό των 3,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 7:12 το πρωί της Τρίτης (6/9) με επίκεντρο τη Βοιωτία και έγινε αισθητός και στην Αττική, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

Όπως είπε στην ΕΡΤ «εδώ και 1,5 χρονο στη Θήβα έχουμε σεισμική δραστηριότητα που έφτασε σε μέγεθος μέχρι τους 4,8 βαθμούς. Για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα είχαμε μια υποβάθμιση της σεισμικής δραστηριότητας η οποία εμφανίστηκε ξανά πριν από τρεις ημέρες το Σάββατο με έναν σεισμό των 3,9 Ρίχτερ και συνεχίστηκε σήμερα».

«Είναι σεισμός από μια περιοχή που την παρακολουθούμε εδώ και 1,5 χρόνο. Θεωρώ ότι υπάρχει πολύ μεγάλο περιθώριο για να ανησυχούμε για το συγκεκριμένο σημείο» πρόσθεσε ο Ευθύμιος Λέκκας.

Εξηγώντας γιατί σημειώθηκαν δύο σεισμοί 3,9 Ρίχτερ μετά από ένα μεγάλο διάστημα σεισμικής «ησυχίας», ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ ανέφερε: «Θεωρώ ότι οι κύριοι σεισμοί εκδηλώθηκαν το προηγούμενο διάστημα και τώρα είμαστε σε μετασεισμική ακολουθία που εκτονώνεται σε μεγάλο χρονικό διάστημα τόσο το Σάββατο όσο και σήμερα. Είμαστε σε καλό δρόμο».

Ο Ευθύμιος Λέκκας χαρακτήρισε, τέλος, «τελείως ανεξάρτητες δονήσεις» τους σεισμούς σε Σάμο και Θήβα «δεδομένου ότι είναι πολύ μικρές δονήσεις που δεν μπορούν να διεγείρουν ούτε κοντινά ούτε μακρινά ρήγματα».

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button