ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ο Δημήτρης Βίτσας μίλησε για τον νέο πολιτικό φορέα. Τι είπε για Λαφαζάνη – Ζωή – Βαρουφάκη

Την εκτίμηση ότι ο νέος φορέας που άφησαν να αιωρείται σαν ενδεχόμενο τα μέλη της Ομπρέλας με το κείμενο αποχώρησής τους από τον ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετέχει στις Ευρωεκλογές, έκανε ο Δημήτρης Βίτσας. Ιδιαίτερα στάθηκε στο ποιοι θα μπορούσαν να είναι συμμετέχοντες σε αυτή την προσπάθεια.

Μιλώντας στο Action24 ανέφερε ότι «δεν το έχουμε συζητήσει ολοκληρωμένα αν θα υπάρξει νέο κόμμα. Είναι κάτι που οφείλουμε να συζητήσουμε, υπάρχουν και άλλες δυνάμεις που κατά καιρούς έχουν φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ και δυνάμεις που δεν ήρθαν ποτέ και θέλουν να συνδράμουν στην ριζοσπαστική αριστερά και η πρώτη δοκιμή αυτής της προσπάθειας θα είναι οι ευρωεκλογές».

Ερωτηθείς αν έχει κλειδώσει η συμμετοχή στις Ευρωεκλογές απάντησε ότι «χρειάζεται ακόμα συζήτηση αλλά κατά τη γνώμη μου έχει κλειδώσει η κάθοδος στις ευρωεκλογές». «Μπορεί να μην είναι κόμμα, να είναι ένας χώρος, ένας τόπος συνάντηση που θα διαμορφώσει ένα ψηφοδέλτιο. Πρέπει να προχωρήσουμε από τη μια προσεκτικά και από την άλλη με θάρρος».

Όσον αφορά τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να συμμετέχουν, ο κ. Βίτσας είπε αρχικά «Λαφαζάνης δεν νομίζω αλλά σας λέω ότι υπάρχουν σύντροφοι και συντρόφισσες που έφυγαν λίγο πριν τις εκλογές του 2015. Ένα πρόχειρο όνομα που δεν θα με παρεξηγήσει είναι ο Τάσος Κορωνάκης που ήταν γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν έχουν γίνει συζητήσεις, θα επιχειρηθούν για να διαμορφωθεί ένας χώρος ριζοσπαστικής αριστεράς. Αν με ρωτάτε με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου το βλέπω δύσκολο γιατί έχει πάει πολύ προς τα δεξιά επικοινωνιακά. Το ΜΕΡΑ 25 νομίζουμε ότι χωράει, δεν είναι κάτι που δεν το θέλουμε».

«Στελέχη του του ΣΥΡΙΖΑ που πρόκειται να φύγουν, αριστεροί σοσιαλδημοκράτες που είναι ή δεν είναι στο ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή, ομάδες σοσιαλδημοκρατικές που ιδρύονται μέσα στα πανεπιστήμια από καθηγητές» πρόσθεσε στους πιθανούς συμμετέχοντες ο κ. Βίτσας.

Αφού ξεκαθάρισε ότι «εγώ δεν θα είμαι επικεφαλής» πρόσθεσε ότι «μας ενδιαφέρει στο βαθμό που διαμορφώνεται ένα τέτοιο πράγμα να υπάρχουν και νέα στελέχη και σε ηλικία και σε ιδέες κλπ.».

Ειδικά, δε, για τον Διονύση Τεμπονέρα είπε ότι «εγώ δεν θα ήθελα να είναι ο Διονύσης επικεφαλής και δεν θα ήθελα ένα μοντέλο που θα είναι επικεφαλής κάποιος ή κάποια, μπρούμε να έχουμε μια συλλογική ηγεσία».

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button